אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום שני, 25 במאי 2015

חציל ממולא כבוש


מתכון מהילדות שלי. אולי נשמע מעט משעמם ונראה לא הכי סימפטי, תאמינו לי, אתם תופתעו. הכנה קלה, כבישה של ימים אחדים בלבד ואתם מקבלים תוספת משגעת ומאוד מיוחדת לכל מנה שבעולם.
מרכיבים:

8 חצילים (קטנים וצרים יחסית)
4 גזרים מגורדים גס
1 צרור סלרי
6-7 שיני שום כתוש טרי
מלח

שוטפים את החצילים, מורידים את החלק הירוק ומעט מהחלק התחתון של החציל. עושים חתך עמוק יחסית לאורך כל החציל, יוצרים מעין כיס למילוי. מרתיחים מים בסיר גדול, אחרי שהמים רותחים, מוסיפים כף מלח לתוך הסיר ומכניסים כל פעם 2-3 חצילים לבישול קצר עד שהם מתרככים (להקפיד שלא יהפכו לסמרטוטים).  
מיד עם סיום הבישול, מניחים את החצילים על כרש מעל כיור, מניחים כרש נוסף מלמעלה ושמים עליו משהו כבד יחסית, ע"מ להוציא את הנוזלים המיותרים. אני הנחתי מכתש אבן מעל, לכ-5 דקות. לא ללחוץ חזק מדי, חייבים עדיין להישאר נוזלים בחציל.
בינתיים מערבבים גזר מגורד, עם עלי סלרי קצוצים ושום. מוסיפים די הרבה מלח, קשה לי לציין כמות מדויקת - טועמים וכך מרגישים. המליחות צריכה להיות מעט מוגזמת. מערבבים כמה דקות בידיים, ע"מ שהירקות ישחררו נוזלים. את גבעולי הסלרי חולטים כמה דקות במים רותחים (באותו סיר של החצילים). אין בהם צורך כל כך, אבל בכבישה הם הופכים להיות טעימים בטירוף, אז למה לא לשים אותם בעצם?
 ממלאים את החצילים בנדיבות בתערובת המילוי ומניחים אותם בתוך כלי כבישה - הכי טוב דלי או מיכל פלסטיק עגול. מסדרים את החצילים ואת גבעולי הסלרי החלוטים בשכבות ודוחסים מעט. מניחים צלחת מעל ועליה משהו בעל משקל של כ-2 קילו. אחרי כמה דקות כל התכולה אמורה להיות מכוסה בנוזלים. אם זה לא קרה, אז מערבבים כף מלח בכוס מים וכפית חומץ בהיר (תפוחים או יין לבן) ומוסיפים לכלי הכבישה.

שומרים מכוסה במגבת מטבח במשך יומיים, אחרי זה מעבירים לכמה ימים למקרר.
לפני ההגשה חותכים לקוביות גדולות, מזלפים מעט שמן זית מעל ואולי גם כמה טבעות בצל.

תענוג 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה