אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום ראשון, 14 ביוני 2015

חצ'פורי בצק עלים


חצ'פורי, מסתבר, לא חייב להיות בצורה של סירה עם ביצה מעל, כמו שזה תפס לרוב בארץ. בגרוזיה יש המון סוגי חצ'פורי, לכולם את המאפיינים שלו וכולם טובים ללא ספק. המתכון שאני מציע כאן הוא קל (הבנות שלי, בנות 3 ו-4, עזרו לי ועשו את רוב העבודה לבד), מרשים וטעים מאוד מאוד. הבצק הוא בצק פילאס, שהוא עדין יותר מבצק עלים רגיל ולכן מומלץ ביותר. 

מרכיבים:
1 חבילת בצק פילאס קפוא. אם קונים בצק עלים רגיל, יש צורך לרדד אותו עד כ-2 מ"מ
250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
250 גרם גבינת ג'יבן עירקי (ניתן להמיר בגבינת חמד, בולגרית מעורבבת עם צפתית, חלומי או כל גבינה לבנה מלוחה שמתאימה לאפייה)
2 ביצים
חמאה
מעט פלפל לבן


מפשירים את הבצק לפי הוראות יצרן.
מגרדים את הגבינות, מערבבים יחד בקערה, טועמים. אם לא מספיק מלוח, מוסיפים מעט מאוד מלח. להיזהר מאוד, מליחות מוגזמת עלולה להרוס את המאפה. מוסיפים ביצה אחת ומעט פלפל לבן. מערבבים היטב. 




מוציאים את הבצק על משטח מקומח קלות, חותכים לריבועים בגודל של כ-10 ס"מ. מניחים מלית בנדיבות במרכז הריבוע, מניחים עליו חתיכת חמאה וסוגרים בצורת מעטפה. מהדקים היטב ומניחים על תבנית, מרופדת בנייר אפייה. רוב הסיכויים שהחצ'פורי ייפתח בזמן האפייה וזה בסדר, אבל את ההידוק חשוב לעשות כדי שלא יתפרק לגמרי.

מחממים תנור ל-180 מעלות. טורפים ביצה עם קורט מלח, מורחים את החצ'פורי בנדיבות. אופים בתנור כ-20 דקות עד להזהבה.  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה