אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום שני, 21 בדצמבר 2015

קובדארי - מאפה שמרים גרוזיני במילוי בשר ארומטי. חצ'פורי בשר


את חצ'פורי רבים מכירים או לפחות שמעו עליו. כמעט כולם טעמו את גרסת הסירה עם הביצה של המאפה (אג'ארולי) הכל כך מזוהה עם המטבח הגרוזיני. מאפים דומים עם סוגי מילוי שונים קיימים בכל איזורי גרוזיה. קובדארי הוא מאפה שמגיע מחבל סוואנתי, איזור קשוח בהרי קווקאז. מסורתית נעשה שימוש בבשר חזיר או כבש, החיות היותר נפוצות במשקי האיזור ההררי הזה. אלה שלא אוכלים חזיר, יוכלו להשתמש בבשר בקר גם. המתכון המקורי מתייחס לא לבשר טחון אלא חתוך ביד לקוביות קטנות. אני דווקא השתמשתי בבשר טחון, התוצאה מעולה, אך כמובן עם תשקיעו בחיתוך הבשר, רק תרוויחו.  


מרכיבים:
לבצק:
300 גרם קמח
200 גרם חלב מחומם מעט
10 גר' שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 כף שמן קנולה

למילוי:
חצי קילו בשר חזיר/בקר טחון (או שלם לחיתוך לקוביות. חלקים עם אחוז שומן בינוני)
1 בצל גדול (אם לא ענק) - העיקרון פשוט, כמה שיותר - יותר טעים.
3 שיני שום
1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/2 כפית כמון טחון
כפית תערובת גרוזינית אוצחו-סונלי
מלח, פלפל שחור

מנפים את הקמח, מוסיפים את שאר המרכיבים, לשים לבצק רך ואחיד. מתפיחים כשעה עד להכפלת נפחו. מחלקים ל-5 כדורים.
שמים את הבשר עם בצל ושום קצוצים בקערה גדולה, מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ביד במשך כמה דקות.
פותחים בידיים כל כדור בצק על משטח מקומח לצורה של עיגול בקוטר של כ-15 ס"מ. מניחים את המילוי באמצע, סוגרים את הקצוות במרכז, מהדקים היטב. משטחים מעט ומניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה, עם הסגירה כלפי מטה. מתפיחים מכוסה במגבת עוד כ-20 דקות. 
מעבירים כל עיגול למשטח מקומח, חותכים בעדינות חור קטן באמצע (ליציאת אוויר) ומשטחים (מדקקים) את המאפה בעדינות עם האצבעות. מחזירים לתבנית ומברישים באשל. ניתן גם לערבב את האשל עם ביצה להוספת ברק למאפה. 
אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להזהבה.
להגיש חם (למרות שגם בצורה קרה זה נפלא).

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה