אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום רביעי, 1 באפריל 2015

אימברלך - עוגיות מצה עם ג'ינג'ר


מתכון אשכנזי עתיק לפסח, עוגיות ממצה שבורה עם מתיקות כמעט מוגזמת, אך היא מתאזנת עם עקצוצי כמות נדיבה של ג'ינג'ר בפנים, שמוסיף גם המון רעננות. 
מרכיבים:
100 גרם מצה (3 חתיכות)
80 גרם סוכר (אפשר גם חום)
120 גרם דבש
30 אגוזי מלך טחונים
5 גרם ג'ינג'ר יבש

מערבבים בסיר קטן את כל המרכיבים חוץ ממצה, מחממים מעט ומערבבים היטב. מניחים את המצה על קרש ומפוררים בעזרת מערוך לחתיכות לא גדולות, לא ממש לאבקה כמובן אלא לחתיכות קטנות.


מעבירים את המצה השבורה לתוך הסיר, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית, תוך כדי ערבוב.
מוציאים את הבלילה על דף של נייר אפייה, סוגרים בצדדים ומרדדים עם מערוך עד כדי גובה של 1 ס"מ. מחכים מעט, חותכים עם סכין חדה ומסדרים על צלחת שטוחה. העוגיות מעט דביקות אבל זה לא נורא.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה