מתכון אשכנזי עתיק לפסח, עוגיות ממצה שבורה עם מתיקות כמעט מוגזמת, אך היא מתאזנת עם עקצוצי כמות נדיבה של ג'ינג'ר בפנים, שמוסיף גם המון רעננות.
מרכיבים:
100 גרם מצה (3 חתיכות)
80 גרם סוכר (אפשר גם חום)
120 גרם דבש
30 אגוזי מלך טחונים
5 גרם ג'ינג'ר יבש
מערבבים בסיר קטן את כל המרכיבים חוץ ממצה, מחממים מעט ומערבבים היטב. מניחים את המצה על קרש ומפוררים בעזרת מערוך לחתיכות לא גדולות, לא ממש לאבקה כמובן אלא לחתיכות קטנות.
מעבירים את המצה השבורה לתוך הסיר, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית, תוך כדי ערבוב.
מוציאים את הבלילה על דף של נייר אפייה, סוגרים בצדדים ומרדדים עם מערוך עד כדי גובה של 1 ס"מ. מחכים מעט, חותכים עם סכין חדה ומסדרים על צלחת שטוחה. העוגיות מעט דביקות אבל זה לא נורא.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה