קורה לפעמים שמוצרי חלב נשכחים במקרר. נשכחים לתקופה ארוכה, הרבה מעבר לתאריך פג התוקף שלהם. דברים כמו יוגורטים, גבינות לבנות וכו'. לא חייבים לזרוק אותם, ניתן ואף מומלץ למחזר.
כך קורה לי תמיד עם גבינת טבורוג הרוסית (מומלץ להשיג במחלקות חלב בסופרים - לפי משקל). אני מאוד אוהב אותה, היא מאוד טעימה באפייה או סתם ככה לאכילה, מעורבבת עם שמנת וטיפה סוכר, אבל רוב הפעמים לא מצליחים לסיים אותה ושוכחים ממנה לכמה ימים/שבועות. כשפתאום מוצאים אותה והיא עדיין לא מעלה עובש, זה הזמן להכין סירניקי. סירניקי הם למעשה לביבות שמקורן ברוסיה/אוקראינה והם מאופיינים באווריריות, נימוחות וטעם משובחים. ההכנה קלה, מהירה ולא טרחנית. מעולה לארוחת בוקר/ערב.
500 גר' גבינת טבורוג - לא חייבת להיות מקולקלת, אפשר גם טרייה, כן.
1 ביצה
1/2 גביע שמנת חמוצה 15% - 100 גר'
1/2 גביע שמנת חמוצה 15% - 100 גר'
1 שקיק אבקת אפייה
3-4 כפות סוכר (או יותר, לפי הטעם)
קמח לבן
שקיק סוכר וניל (אופציונלי)
חופן צימוקים (אופציונלי)
שמן צמחי לטיגון
מערבבים גבינה עם כל המרכיבים ומתחילים להוסיף קמח בכמויות קטנות ולערבב כל פעם ביסודיות למניעת גושים. מוסיפים קמח עד שמגיעים למרקם די קשה, טיפה יותר קשה מחומוס, נגיד.
מחממים מחבת עם שמן, לוקחים עם כף גדולה מהבלילה, שמים את גוש הבצק על המחבת בצורת לביבה לא גדולה ומשטחים מעט מלמעלה. מטגנים על אש בינונית עד להזהבה, הופכים, מטגנים עוד מעט ומעבירים לצלחת מרופדת במגבת נייר לספיגת עודפי שמן.
מגישים עם שמנת חמוצה, ריבה או סתם ככה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה