אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום שלישי, 2 בפברואר 2016

סירניקי או טבורוז'ניקי - לביבות גבינה רוסיות


קורה לפעמים שמוצרי חלב נשכחים במקרר. נשכחים לתקופה ארוכה, הרבה מעבר לתאריך פג התוקף שלהם. דברים כמו יוגורטים, גבינות לבנות וכו'. לא חייבים לזרוק אותם, ניתן ואף מומלץ למחזר. 
כך קורה לי תמיד עם גבינת טבורוג הרוסית (מומלץ להשיג במחלקות חלב בסופרים - לפי משקל). אני מאוד אוהב אותה, היא מאוד טעימה באפייה או סתם ככה לאכילה, מעורבבת עם שמנת וטיפה סוכר, אבל רוב הפעמים לא מצליחים לסיים אותה ושוכחים ממנה לכמה ימים/שבועות. כשפתאום מוצאים אותה והיא עדיין לא מעלה עובש, זה הזמן להכין סירניקי. סירניקי הם למעשה לביבות שמקורן ברוסיה/אוקראינה והם מאופיינים באווריריות, נימוחות וטעם משובחים. ההכנה קלה, מהירה ולא טרחנית. מעולה לארוחת בוקר/ערב.
מצרכים:
500 גר' גבינת טבורוג - לא חייבת להיות מקולקלת, אפשר גם טרייה, כן.
1 ביצה
1/2 גביע שמנת חמוצה 15% - 100 גר'
1 שקיק אבקת אפייה
3-4 כפות סוכר (או יותר, לפי הטעם)
קמח לבן
שקיק סוכר וניל (אופציונלי)
חופן צימוקים (אופציונלי)
שמן צמחי לטיגון

מערבבים גבינה עם כל המרכיבים ומתחילים להוסיף קמח בכמויות קטנות ולערבב כל פעם ביסודיות למניעת גושים. מוסיפים קמח עד שמגיעים למרקם די קשה, טיפה יותר קשה מחומוס, נגיד. 
מחממים מחבת עם שמן, לוקחים עם כף גדולה מהבלילה, שמים את גוש הבצק על המחבת בצורת לביבה לא גדולה ומשטחים מעט מלמעלה. מטגנים על אש בינונית עד להזהבה, הופכים, מטגנים עוד מעט ומעבירים לצלחת מרופדת במגבת נייר לספיגת עודפי שמן.
מגישים עם שמנת חמוצה, ריבה או סתם ככה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה