מתכון קל ופשוט, התוצאה ירוקה, ארומטית וחביבה ביותר.
מצרכים:
1 ק"ג קישואים
1 ק"ג קישואים
1 צרור בזיליקום
1 חופן אגוזי פקאן
4 שיני שום
1/3 כוס שמן זית
1 כף חומץ תפוחים/יין לבן
מלח, פלפל
חותכים את הקישואים לקוביות, מקפיצים כמה דקות במעט שמן זית עד שהם מתחילים להזהיב קלות. באמצע ההקפצה מוסיפים את החומץ.
בבלנדר טוחנים את הבזיליקום, שום ופקאן. ניתן לקלות מעט את האגוזים לפני, לקבלת טעם קלוי נחמד. מוסיפים לאט לאט את השמן זית, עד שמגיעים למרקם משחתי. מתבלים במלח ופלפל - המליחות צריכה להיות טיפה גבוהה מהנדרש, זה יתאזן אחר כך.
שמים בקופסא את הקישואים (בעודם חמימים) עם הפסטו, סוגרים היטב ומנערים כמה פעמים. נותנים להתקרר, כדי שכל הטעמים יתפסו.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה