אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום חמישי, 10 במרץ 2016

סלט קישואים עם פסטו פקאן


מתכון קל ופשוט, התוצאה ירוקה, ארומטית וחביבה ביותר.

מצרכים:
1 ק"ג קישואים 
1 צרור בזיליקום
1 חופן אגוזי פקאן
4 שיני שום
1/3 כוס שמן זית
1 כף חומץ תפוחים/יין לבן
מלח, פלפל

חותכים את הקישואים לקוביות, מקפיצים כמה דקות במעט שמן זית עד שהם מתחילים להזהיב קלות. באמצע ההקפצה מוסיפים את החומץ.
בבלנדר טוחנים את הבזיליקום, שום ופקאן. ניתן לקלות מעט את האגוזים לפני, לקבלת טעם קלוי נחמד. מוסיפים לאט לאט את השמן זית, עד שמגיעים למרקם משחתי. מתבלים במלח ופלפל - המליחות צריכה להיות טיפה גבוהה מהנדרש, זה יתאזן אחר כך.
שמים בקופסא את הקישואים (בעודם חמימים) עם הפסטו, סוגרים היטב ומנערים כמה פעמים. נותנים להתקרר, כדי שכל הטעמים יתפסו. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה