אחד המאכלים האהובים אצלינו בבית. טעים בטירוף! אפשר, כמובן להכין גם ללא בשר, אבל עם בשר זה הרבה יותר טוב. עשיתי כמה נסיונות בעבר והגעתי למסקנה שהגרסא הטעימה ביותר היא עם טחון עוף או הודו, כלומר עם בשר פחות שמן. הצבע הירוק מגיע בהמון עשבי תיבול שמעניקים לא רק את הצבע אלא גם ארומה וטעם נהדרים. לא נכביד במילים, נעבור לעצם העניין
מצרכים:
4 יחידות כרישה גדולות ויפות
4 יחידות כרישה גדולות ויפות
500 גר' חזה עוף/הודו טחון
1 ביצה
1 בצל גדול
3 שיני שום
1/3 צרור פטרוזיליה/כוסברה
1/3 צרור שמיר
6 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור
שמן לטיגון
מרתיחים מים בסיר רחב. כשהמים רותחים מוסיפים כפית מלח. חותכים את החלק העליון הירוק של הכרישה, חוצים אותה לאורך ושוטפים היטב לכל האורך - הכרישה היא ירק עתיר חול. חותכים לחצאי טבעות ברוחב של כ-0.5 ס"מ וזורקים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות עד להתרככות הכרישה. מעבירים למסננת ושוטפים היטב במים קרים, כדי לעצור את הבישול. משאירים במסננת לסינון הנוזלים.
מכניסים לקערית עמוקה (כלי ריסוק של בלנדר מוט) בצל, שום, שמיר ופטרוזיליה ומרסקים עם בלנדר מוט. מעבירים לקערה גדולה ורחבה ומוסיפים את הבשר הטחון. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את הכרישה, ביצה ואת פירורי הלחם. מערבבים הכל היטב ביד ומשאירים בצד לחצי שעה.
מחממים שמן במחבת ומטגנים קציצות בגודל הרצוי. מניחים על נייר סופג בגמר הטיגון.
בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה