אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום שלישי, 22 במרץ 2016

קציצות פרסה/כרישה ירוקות עם בשר


אחד המאכלים האהובים אצלינו בבית. טעים בטירוף! אפשר, כמובן להכין גם ללא בשר, אבל עם בשר זה הרבה יותר טוב. עשיתי כמה נסיונות בעבר והגעתי למסקנה שהגרסא הטעימה ביותר היא עם טחון עוף או הודו, כלומר עם בשר פחות שמן. הצבע הירוק מגיע בהמון עשבי תיבול שמעניקים לא רק את הצבע אלא גם ארומה וטעם נהדרים. לא נכביד במילים, נעבור לעצם העניין



מצרכים:
4 יחידות כרישה גדולות ויפות
500 גר' חזה עוף/הודו טחון
1 ביצה
1 בצל גדול
3 שיני שום
1/3 צרור פטרוזיליה/כוסברה
1/3 צרור שמיר
6 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור
שמן לטיגון

מרתיחים מים בסיר רחב. כשהמים רותחים מוסיפים כפית מלח. חותכים את החלק העליון הירוק של הכרישה, חוצים אותה לאורך ושוטפים היטב לכל האורך - הכרישה היא ירק עתיר חול. חותכים לחצאי טבעות ברוחב של כ-0.5 ס"מ וזורקים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות עד להתרככות הכרישה. מעבירים למסננת ושוטפים היטב במים קרים, כדי לעצור את הבישול. משאירים במסננת לסינון הנוזלים.
מכניסים לקערית עמוקה (כלי ריסוק של בלנדר מוט) בצל, שום, שמיר ופטרוזיליה ומרסקים עם בלנדר מוט. מעבירים לקערה גדולה ורחבה ומוסיפים את הבשר הטחון. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את הכרישה, ביצה ואת פירורי הלחם. מערבבים הכל היטב ביד ומשאירים בצד לחצי שעה.
מחממים שמן במחבת ומטגנים קציצות בגודל הרצוי. מניחים על נייר סופג בגמר הטיגון.
בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה