אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום רביעי, 4 במאי 2016

שרימפס ברוטב חמאה ולימון עם עשבי תיבול


תמיד רציתי לגדל בבית עשבי תיבול, שאוכל להשתמש בהם בעת הצורך בשיא טריותם. אז לפני שבוע סוף סוף הגשמתי את החלום וקניתי שתי עדניות, בהן שתלתי ריחן, נענה, בזיליקום, טימין ועירית. המראה נפלא, הניחוחות עוד יותר. רק שלא אשכח להשקות, כי אני וגידול צמחים זה שני הפכים, עד עכשיו לפחות. 
הערב הזדמנה לידיי חבילת שרימפס והחלטתי לשלב אותם עם הצמחייה שלי. יצא מושלם! ממליץ בחום לנסות ולהכין, זה לוקח 5 דקות בדיוק.


מצרכים:
1/2 ק"ג שרימפס (עם קפואים, יש להפשיר תחילה)
5-6 עלי בזיליקום טרי
5-6 עלי ריחן טרי
1/3 צרור עירית
1/2 לימון
4 שיני שום
50 גרם חמאה
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל לבן,מעט שבבי צ'ילי

ממיסים את החמאה במחבת עמוקה/ווק, מוסיפים את שמן הזית. חותכים את השום לטבעות דקות ומוסיפים לתוך המחבת. על אש בינונית מאדים את השום במשך דקה דקות, זהירות שלא ישרף. מגבירים את האש ומוסיפים את השרימפס. מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים על אש גבוהה כדקה. מוסיפים את עלי הבזיליקום והריחן, שופכים מיץ מחצי לימון סחוט ומקפיצים עוד דקה. בשלב זה השרימפס שינו את צבעם לורוד והתקווצו מעט. מקפיצים עוד כחצי דקה ומעבירים מיד לצלחת הגשה. מעטרים בעירית קצוצה. אפשר לשים מעט רוטב טבסקו. מומלץ להגיש עם פרוסת לחם לבן, כי לא תרצו לפספס אף טיפה מהרוטב.  

תגובה 1: