אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום ראשון, 26 ביוני 2016

סלט חציל שרוף


במהירות שיא ובקלות לא סבירה מתקבל סלט טעים, רענן ומרשים מאוד. הטעם והניחוח השרוף של חציל קלוי משתלב נפלא עם ירקות טריים, המעניקים קרנצ'יות ורעננות.


מרכיבים:
3 חצילים בינוניים
1 בצל סגול בינוני
1 עגבנייה גדולה
1 פלפל ירוק גדול
חצי צרור כוסברה
2 שיני שום כתושות
מיץ מחצי לימון
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל

שוטפים את החצילים, מייבשים היטב, מחוררים בכמה מקומות עם מזלג. שורפים את החצילים על להבה גלויה עד שהקליפה מפוחמת לגמרי. אני, לאחרונה, משתמש בגאדג'ט חמוד שעושה את העבודה ולא גורם ללכלוך הכיריים. עולה גרושים ונוח מאוד, בקיצור מומלץ.
 לאחר הקלייה, חורצים על חציל, עם כף מוציאים את הבשר ומעבירים למסננת לכחצי שעה, להוציא את הנוזלים הרבים.
בינתיים קוצצים את כל הירקות (לא חובה לקלף את העגבנייה, המרקמים די גסים במתכון הזה), מערבבים הכל היטב, מוסיפים את המיץ לימון ושמן זית, מתבלים. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה