במהירות שיא ובקלות לא סבירה מתקבל סלט טעים, רענן ומרשים מאוד. הטעם והניחוח השרוף של חציל קלוי משתלב נפלא עם ירקות טריים, המעניקים קרנצ'יות ורעננות.
מרכיבים:
3 חצילים בינוניים
1 בצל סגול בינוני
1 עגבנייה גדולה
1 פלפל ירוק גדול
חצי צרור כוסברה
2 שיני שום כתושות
מיץ מחצי לימון
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל
שוטפים את החצילים, מייבשים היטב, מחוררים בכמה מקומות עם מזלג. שורפים את החצילים על להבה גלויה עד שהקליפה מפוחמת לגמרי. אני, לאחרונה, משתמש בגאדג'ט חמוד שעושה את העבודה ולא גורם ללכלוך הכיריים. עולה גרושים ונוח מאוד, בקיצור מומלץ.
לאחר הקלייה, חורצים על חציל, עם כף מוציאים את הבשר ומעבירים למסננת לכחצי שעה, להוציא את הנוזלים הרבים.
בינתיים קוצצים את כל הירקות (לא חובה לקלף את העגבנייה, המרקמים די גסים במתכון הזה), מערבבים הכל היטב, מוסיפים את המיץ לימון ושמן זית, מתבלים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה