אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום שני, 8 באוגוסט 2016

סלט חציל קלוי ולימון כבוש


בהמשך למתכון הקודם של החציל הקלוי, גרסא זו נולדה מאילוצי המצרכים במקרר. רציתי להכין את המתכון הזה שהיה מוצלח בבמיוחד, ואז גיליתי שאין לי עגבניות וגם בצל סגול לא נשאר. אבל החציל כבר נקלה, אז הייתי חייב לאלתר. התוצאה מיוחדת וטעימה ביותר - תוספת מרעננת וטעימה לכל ארוחה.


מצרכים:
2 חצילים גדולים (אני השתמשתי בבלאדי)
1 בצל יבש בינוני
1 פלפל ירוק
1 צרור כוסברה
3 שיני שום
5-6 פלחי לימון כבוש
מיץ מלימון אחד
מעט שמן זית
מלח

קולים את חצילים על להבה גלויה עד שהקליפה מפוחמת לגמרי. מוציאים את הבשר ומעבירים למסננת ליציאת נוזלים.
קוצצים דק את הבצל, שום והכוסברה. את הפלפל חותכים לחתיכות גדולות יותר. קוצצים גס גם את פלחי הלימון. מערבבים הכל יחד עם החצילים, מתבלים במיץ לימון, שמן זית ומלח.

זה הכל. למחרת זה אפילו יותר טעים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה