אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום שלישי, 16 באוגוסט 2016

סלט עגבניות כבושות קלות עם בצל, שום וכוסברה


מתכון זה הוא חסר מזל. למרות שהוא טעים מאוד וקל ביותר, אני מכין אותו פעמים נדירות. מאוד אוהב אותו, אבל תמיד שוכח ממנו. כלומר, לא שוכח את המתכון עצמו אלא מקיומו. ואז פעם בשנה אמא שלי מכינה את העגבניות, אני מבקר אצלה, נזכר ומיד רץ לקנות את המצרכים להכנתו (אם כי ברוב המקרים הם גם ככה ישנם בבית).
זה לא ממש עגבניות כבושות, לא ממש סלט אלא מעין תוספת מלוחה-חריפה שתתאים לכל ארוחה או, נגיד, כתוספת לסנדוויץ'. מומלץ במיוחד לאלה שכמוני לא חוששים מניחוחות שום, למרות שהכבישה הקצרה מרככת את עזות ריחו וטעמו.  
מצרכים:
1.5 ק"ג עגבניות אדומות, בשלות וקשות
1 בצל בינוני
3-4 שיני שום
1 צרור כוסברה
1 פלפל ירוק חריף
מלח

מכינים את כל הירקות. קוצצים דק את הכוסברה. פלפל פורסים לטבעות דקיקות. שום קוצצים גס יחסית. בצל פורסים לחצאי טבעות שקופות. כל עגבנייה פורסים לאורך ואז חותכים לפרוסות של 0.5 ס"מ עובי. 
לוקחים סיר גדול או דלי פלסטיק במקרה שלי, ומתחילים לסדר את המרכיבים בשכבות - 3-4 עגבניות, חופן כוסברה קצוצה, טבעות בצל, שום ופלפל. זורעים מעט מלח מעל ושוב שמים עגבניות וחוזרים על התהליך עד שמכניסים הכל. מניחים צלחת הפוכה מעל ומתחילים ללחוץ עליה בפעימות קלות עד שרואים נוזל מגיע לדופן הצלחת. לא מוסיפים מעבר לזה שום נוזלים, רק מה שניגר מהעגבניות עצמן. זה הכל למעשה - מניחים משהו בעל משקל גדול על גבי הצלחת (אני משתמש במכתש אבן) ומכסים במגבת. 




משאירים על השולחן במטבח ליממה בערך. תלוי במזג האוויר כמובן, בימים החמים זה יכול להיות אפילו לפני. טועמים ומעבירים לכלי אטום ללילה במקרר. הטעם צריך להיות מעט מלוח, לא כמו של עגבנייה כבושה. 
זהו, למחרת זה מוכן לאכילה. תזהרו לא להתמכר.   

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה