תבשיל עוף פשוט ולא מתחכם, העוף נמס ומתפורר, הארומה מעולה. המון המון נוזלים בכיף ייספגו בכל תוספת שתגישו איתו.
1 עוף שלם, גדול ושמן מחולק לחתיכות בינוניות
3 בצלים גדולים
1 סלסילת פטריות פרוסות
2 חבילות ערמונים מוכנים לאכילה חצויים לאורך
ענף טימין, מלח, פלפל
מחממים מעט שמן זית הסיר גדול ועמוק ומטגנים את חלקי העוף על גבוהה גבוהה, תחת מכסה. אחרי שלא רואים בשר ורוד, מוסיפים את הבצל פרוס לחצאי טבעות, שוב מכסים. אחרי כמה דקות מורידים לאש בינונית ומערבבים היטב. שמים מלח ופלפל. בשלב זה העוף והבצל שחררו המון המון נוזלים - לא הוספתי נוזלים מבחוץ והעוף היה כמעט מכוסה. מכניסים את ענף הטימין. ניתן גם להוסיף ראש שום שלם או כמו במקרה שלי, נשאר לי גבעול של שום צעיר מהמרק שום, אז תקעתי אותו באמצע.
מבשלים על אש בינונית מכוסה, אחרי כחצי שעה מוסיפים את הפטריות והערמונים וממשיכים לבשל עד כשעה. מי שלא רוצה הרבה נוזלים, יכול להוריד את המכסה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה