אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום ראשון, 29 במרץ 2015

עוף עם ערמונים ופטריות


תבשיל עוף פשוט ולא מתחכם, העוף נמס ומתפורר, הארומה מעולה. המון המון נוזלים בכיף ייספגו בכל תוספת שתגישו איתו. 
מרכיבים:
1 עוף שלם, גדול ושמן מחולק לחתיכות בינוניות 
3 בצלים גדולים
1 סלסילת פטריות פרוסות
2 חבילות ערמונים מוכנים לאכילה חצויים לאורך
ענף טימין, מלח, פלפל

מחממים מעט שמן זית הסיר גדול ועמוק ומטגנים את חלקי העוף על גבוהה גבוהה, תחת מכסה. אחרי שלא רואים בשר ורוד, מוסיפים את הבצל פרוס לחצאי טבעות, שוב מכסים. אחרי כמה דקות מורידים לאש בינונית ומערבבים היטב. שמים מלח ופלפל. בשלב זה העוף והבצל שחררו המון המון נוזלים - לא הוספתי נוזלים מבחוץ והעוף היה כמעט מכוסה. מכניסים את ענף הטימין. ניתן גם להוסיף ראש שום שלם או כמו במקרה שלי, נשאר לי גבעול של שום צעיר מהמרק שום, אז תקעתי אותו באמצע.
מבשלים על אש בינונית מכוסה, אחרי כחצי שעה מוסיפים את הפטריות והערמונים וממשיכים לבשל עד כשעה. מי שלא רוצה הרבה נוזלים, יכול להוריד את המכסה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה