מוזר שרק עכשיו, אחרי שלושה חודשים שאני כותב את הבלוג, התפניתי לכתוב משהו על המטבח האוזבקי. מוזר, כי זה אחד המטבחים האהובים עליי, אחד המרגשים. הריחות, המרכיבים, התבלינים, השיטות והכלים - אני אוהב בו הכל. אז בהמשך אני מבטיח להקדיש לו יותר תשומת לב ולהביא את הבשורה האוזבקית למקום הראוי לה בבלוג שלי.
ואם כבר מדובר במטבח אוזבקי, אז כאן חשוב להזכיר את הגורו של המטבח הזה, סטאליק חנקישייב, שמהספרים והסרטונים שלו שאבתי המון השראה וידע. הוא יהיה מקור להמון מתכונים שאני מתכנן להכין. גם המתכון הזה נלקח ממנו, אולי בשינויים מינורים.
1/2 קילו כבד עוף נקי ופרוס לרצועות
100 גרם שומן כבש חתוך
1 בצל גדול
1 צרור כוסברה
מעט זרעי כוסברה, פלפל שחור
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
כף פפריקה
הכי טוב להכין את המנה במחבת גדולה ועמוקה, עדיף בצורת ווק או נגיד בקאזאן.
מרפדים את תחתית המחבת בשומן כבש חתוך גס.
מסדרים מעל את הבצל, ממליחים אותו בנדיבות.
מסדרים מעל את הכבד. מטבלים גם אותו במלח, שמים מעל כוסברה קצוצה. כותשים יחד פלפל שחור וזרעי כוסברה וזורעים מעל.
מסדרים בשכבה העליונה את רצועות הפלפל והעגבניות. מטבלים בפפריקה מתוקה, סוגרים היטב עם מכסה ושמים על אש בינונית.
20 דקות לא נוגעים בכלום. אחרי 20 דקות אפשר להרים את המכסה (הריח מטלטל בשלב זה), להגביר את האש לגבוהה ולהתחיל לערבב. מבשלים על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב עוד כ-10 דקות עד שהכבד מוכן. טועמים, מוסיפים עוד מלח במידת הצורך.
המנה יוצאת עם די הרבה נוזלים, אז הגשתי עם אורז לבן פשוט שספג היטב את המיצים והשתדרג כך.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה