אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום שני, 23 במרץ 2015

פאי לימון


מתכון שצדתי בבלוג רוסי. הכנסתי בו מעט שינויים ואני מאוד מרוצה מהתוצאה. פאי יפה, מרשים, בעל טעם וניחוח לימוני חזק ורענן מאוד. המלית יוצא די חמוץ, אבל התחתית בצק והמרנג די מתוקים, לכן זה מתאזן.

מרכיבים:
לבצק:
220 גרם קמח מנופה
80 גרם חמאה רכה
80 גרם סוכר
1 ביצה
חצי כפית תמצית וניל טבעית
1 קורט מלח

למלית:
מיץ משני לימונים
גרידה משני לימונים
3 כפות קורנפלור
2 כפות חלב
1/2 כוס מים
3 חלמוני ביצה
80 גרם סוכר
2 כפות חמאה

למרנג:
3 חלבוני ביצה
80 גרם אבקת סוכר
קורט מלח

בצק:
מערבבים במטרפה ידנית חמאה עם הסוכר לקבלת מרקם חלק וקרמי. 

מוסיפים ביצה, מערבבים. מוסיפים את המלח, הקמח ותמצית ווניל ולשים לבצק רך ומעט דביק. מכניסים לתבנית נייר אפייה או מורחים במעט שמן, ומרפדים בשכבה של כחצי ס"מ בבצק. מחוררים עם מזלג במספר מקומות ומניחים במקרר לכשעה. אופים כ-20 דקות בחום של 180 מעלות.

מלית:
בסיר קטן מערבבים סוכר, קורנפלור וגרידת לימון. בהדרגתיות מוסיפים מיץ לימון, תוך כדי ערבוב אינטנסיבי למניעת גושים. אחרי זה מוסיפים את המים. שמים על אש בינונית ותוך כדי ערבוב מביאים לכמעט רתיחה. בשלב זה הנוזל מסמיך מאוד אודות הקורנפלור. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה. טורפים ביצים עם החלב ומוסיפים בעדינות לסיר.
מחזירים לאש בינונית וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עוד כ-2 דקות.



מרנג:
על מהירות בינונית מקציפים את החלבונים עם קורט מלח. אחרי כ-5 דקות מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עוד כ-5 דקות עד שהקצף יציב מאוד.

 על תחתית אפויה ומצוננת מעט מוציאים את המלית, מכניסים לתנור לכ-10 דקות. מוציאים, מצננים מעט ומקשטים במרנג מלמעלה. אפשר בהזלפה, אפשר פשוט במריחה. מחזירים לתנור לעוד כמה דקות, עד להזהבת קצוות המרנג. 

מתאפקים ומצננים עד הסוף   

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה