אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום שני, 2 במרץ 2015

פילו פריך במילוי כרישה, בטטה וגבינה בליווי רוטב גזר אסייתי


את ההשראה למתכון שאבתי מהסדנא של אייל לביא. למעשה השתמשתי באותה טכניקה ושיניתי את המילוי, נראה לי יצא לא רע בכלל, המתכון פשוט, ניתן לגיוון ומהיר הכנה. השוס העיקרי פה לדעתי הוא הרוטב גזר - טעמו עז, חריף, מתקתק, רענן מאוד ומשדרג את המאפה בצורה מושלמת.

מרכיבים:
עלי בצק פילו
1 בטטה גדולה
2 כרישה
4 שיני שום
150 גרם גבינת סולוגוני מגורדת. נראה לי מוצרלה גם תתאים
שמן זית
מלח, פלפל שחור

לרוטב גזר:
2 גזרים גדולים
2 שיני שום
חתיכת ג'ינג'ר טרי בגודל 2 ס"מ
כף חומץ אורז
כף רוטב סויה
כף סוכר חום
3 כפות שמן 

חותכים את הבטטה לקוביות קטנות של כ-1 ס"מ, מערבבים בקערה עם מעט שמן זית ושמים בתנור ב-200 מעלות עד שהם רכים ומוכנים לאכילה.

מאדים כרישה חתוכה לחצאי טבעות עם שתי שיני שום קצוצות דק עד שהיא רכה לגמרי. ממליחים ומפלפלים מעט

מניחים על קרש דף של הבצק פילו, מורחים אותו קלות בשמן זית, מניחים עוד אחד מעל, שוב מורחים בשמן ואותו דבר דף שלישי, סה"כ שלוש שכבות. עם סכין חדה חותכים את הדף לארבעה מלבנים שווים. 


על כל מלבן מניחים בצורה אלכסונית את מרכיבי המילוי ומגלגלים לצורה של אגרול (סוגרים בצדדים ואז מגלגלים).


מניחים על תבנית אפייה,  מורחים שוב בשמן זית. ניתן לזרוע שומשום או קצח מעל.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה - 20 דקות.
עדיף לאכול כשזה כמעט קר אבל הבצק עדיין קראנצ'י. להגיש בליווי רוטב הגזר.

להכנת הרוטב - לרסק את כל המרכיבים בבלנדר, תוך כדי הוספה הדרגתית של שמן.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה