מתכון קל, פשוט ומהיר שמפיק תוצאה לא פחות מדהימה - קרום קצאנצ'י, החלק הפנימי רך ואוורירי, מתיקות מעודנת לצד החמיצות של פירות יער. וכל זה בחמש דקות עבודה בדיוק. השתמשתי בפירות האוכמנית האדומה, שחמותי הביאה לנו במיוחד מאיזור צפון רוסיה, שם זה גדל ביערות, אז האיכות בהתאם. בארץ אפשר, כמובן להשתמש בכל פרי קפוא שנמכר בסופר או מעדנייה. רק כדאי שיהיה חמוץ ופחות מתוק.
2 גביעי יוגורט לבן לא פחות מ-3%
2 כוסות קמח לבן (280 גרם)
140 גרם סוכר חום
1/2 כוס שמן קנולה
2 ביצים
שקיק אבקת אפייה
חצי כוס של פירות יער קפואים - לא להפשיר לפני ההוספה
טורפים במטרפה ידנית ביצים עם הסוכר, מוסיפים את היוגורט והשמן, מערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה, בתנועות מהירות מארבבים לבלילה אחידה. אין לערבב יותר מדי, רק מה שנחוץ לערבוב המלא של הקמח.
מוסיפים את פירות היער, מערבבים היטב שוב.
מחממים תנור ל-205 מעלות. מברישים במעט שמן תבנית שקעים, ממלאים כל שקע בבלילה כמעט עד הסוף. אופים כ-25-30 דקות, עד שקיסם יוצר יבש.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה