בעבר פרסמתי מתכון לעוגיות קדה שזכו לאהדה רבה. קדה הוא מאפה מאוד אוניברסלי ולמעשה המילוי שלו מתאים למגוון סוגי בצקים. אחד הדברים הזכורים לי ביותר ממזנון בית הספר הסובייטי שלי, הוא מאפה קדה שמרים, שאת טעמו אני זוכר עדיין. אז כאן זהו ניסיון לשחזר את אותו הטעם מהילדות הרחוקה.
אני עושה שימוש בבצק שמרים עם ראש עיסה. מי שלא מכיר, ראש עיסה הוא מעין בצק מימי מקדים לבצק עצמו, שמעניק לו ניחוח ומרקם אופייניים ומשגעים.
מרכיבים:
לראש עיסה:
1 כוס חלב פושר
10 גרם שמרים יבשים
2 כפות סוכר
3 כפות קמח לבן
לבצק:
500 גרם קמח לבן
1/2 כוס חלב
1 ביצה
3 כפות סוכר
1 שקיק סוכר וניל
1 קורט קמח
150 גרם חמאה מומסת
1 ביצה למריחה
למלית:
200 גרם קמח לבן
150 גרם חמאה
200 גרם סוכר לבן
1 שקיק סוכר וניל
מכינים את ראש העיסה. ממסים בתוך החלב את הסוכר והשמרים, מוסיפים את קמח ומערבבים היטב עם מטרפה. מכסים במגבת ומשאירים לכחצי שעה של התפחה.
מנפים את הקמח לקערה גדולה. מוסיפים מלח. בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר וסוכר וניל עם הביצה לעיסה חלקה ובהירה, מוסיפים חלב ושופכים לתוך הקמח. מוסיפים את החמאה ואת ראש העיסה ומערבבים היטב. לשים באינטנסיביות כ-10 דקות עד שמתקבל בצק חלק ורך מאוד, שלא נדבק לידיים. מוסיפים מעט קמח במידת הצורך. מניחים לקערה גדולה ומתפיחים במשך כשעה וחצי - שעתיים.
בינתיים מכינים את המלית. שמים קמח בתוך מחבת עם תחתית עבה וקולים על אש בינונית עד להזהבה קלה. מוסיפים את חמאה ובסוף את הסוכר וסוכר וניל, מערבבים היטב עד שמתקבלים פירורים ומצננים.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מרדדים כל חלק לצורה עגולה יחסית. מפזרים את המלית, מקפלים קצוות למרכז, מהדקים היטב וחותכים עם סכין את גוש הבצק המיותר שנוצר.
הופכים עם הקיבולים כלפי מטה ומרדדים בזהירות. מעבירים לתבנית האפייה, מכסים במגבת להתפחה קצרה של 20 דקות.
מערבבים ביצה עם כפית חלב וקורט מלח, מורחים בנדיבות מעל ומחוררים באמצעות מזלג במספר מקומות, ליציאת האוויר החם בזמן האפייה.
אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים, משפריצים מעט מים מעל ומכסים במגבת לכמה דקות. להגיש בטמפרטורת החדר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה