אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום שני, 20 ביולי 2015

אורז פרא עם דלרית מקורמלת


תוספת צבעונית, יפה וטעימה מאוד. שלא לדבר על היתרונות הבריאותיים של אורז הפרא. אורז פרא הוא בעצם תערובת של מספר סוגי אורז: חום מלא, אדום מלא, אורז שחור ואורז בר, שהוא בעצם אפילו לא אורז אלא בעצם קטנייה, שדומה לאורז בצורתה ולה טעם אגוזי נעים וערכים תזונתיים חיוניים. ניתן להשיג בחנויות טבע וחנויות מתמחות.
מרכיבים:
1 ספל אורז פרא 
1/2 דלורית
1 בצל גדול
מעט סוכר חום
שמן זית
מלח, פלפל שחור, מעט עלי טימין/תערובת עשבי פרובנס

קוצצים את הבצל לקוביות, מאדים בשמן זית עד שנהיה שקוף. מוסיפים את האורז, מטגנים אותו כמה דקות כך שהגרגרים יתכסו בשמן. מוסיפים שתי ספלים של מים רותחים, מערבבים, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כחצי שעה.
בינתיים קולפים את הדלורית וחותכים אותה לקוביות גדולות יחסית. מקפיצים במחבת עם שמן זית. אחרי כ-5 דקות מוסיפים את התבלינים (מלח, פלפל ותערובת עשבים) ואת הסוכר. ממשיכים להקפיץ, עד שמתקבל קרמול זהוב ויפה.

טועמים את האורז, הוא אמור להיות נגיס (כמעט מוכן), אם חסרים מים, מוסיפים מעט, אם יש עודף, פותחים את המכסה כדי שהמים יתאדו. מכבים את האש, מוסיפים את קוביות הדלורית, מערבבים בעדינות וסוגרים את המכסה. בזמן הזה האורז אמור להגיע למצב של מוכנות לאכילה.
אחרי כ-10 דקות מפוררים מעדינות בעזרת מזלג.
בתיאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה