תוספת צבעונית, יפה וטעימה מאוד. שלא לדבר על היתרונות הבריאותיים של אורז הפרא. אורז פרא הוא בעצם תערובת של מספר סוגי אורז: חום מלא, אדום מלא, אורז שחור ואורז בר, שהוא בעצם אפילו לא אורז אלא בעצם קטנייה, שדומה לאורז בצורתה ולה טעם אגוזי נעים וערכים תזונתיים חיוניים. ניתן להשיג בחנויות טבע וחנויות מתמחות.
מרכיבים:
1 ספל אורז פרא
1/2 דלורית
1 בצל גדול
מעט סוכר חום
שמן זית
מלח, פלפל שחור, מעט עלי טימין/תערובת עשבי פרובנס
קוצצים את הבצל לקוביות, מאדים בשמן זית עד שנהיה שקוף. מוסיפים את האורז, מטגנים אותו כמה דקות כך שהגרגרים יתכסו בשמן. מוסיפים שתי ספלים של מים רותחים, מערבבים, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כחצי שעה.
בינתיים קולפים את הדלורית וחותכים אותה לקוביות גדולות יחסית. מקפיצים במחבת עם שמן זית. אחרי כ-5 דקות מוסיפים את התבלינים (מלח, פלפל ותערובת עשבים) ואת הסוכר. ממשיכים להקפיץ, עד שמתקבל קרמול זהוב ויפה.
טועמים את האורז, הוא אמור להיות נגיס (כמעט מוכן), אם חסרים מים, מוסיפים מעט, אם יש עודף, פותחים את המכסה כדי שהמים יתאדו. מכבים את האש, מוסיפים את קוביות הדלורית, מערבבים בעדינות וסוגרים את המכסה. בזמן הזה האורז אמור להגיע למצב של מוכנות לאכילה.
אחרי כ-10 דקות מפוררים מעדינות בעזרת מזלג.
בתיאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה