אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום רביעי, 29 ביולי 2015

קוּן-אמן Kouign Amann - מאפה בצק עלים וחמאה מחבל הברטאן בצרפת


אי שם, בקצה העולם שוכן לו חצי האי ברטאן (הרומאים האמינו שכאן, על שפת האוקיינוס האטלנטי, נמצא סוף העולם, מכאן שמו של האיזור פיניסטר Finistere), איזור עם קו חוף מרהיב, אקלים הפכפך והיסטוריה מרתקת. גם מבחינה קולינרית יש לו לא מעט להציע, המטבח של ברטאן מאופיין בשימוש בחומרי גלם פשוטים יחסית, אך עם טעמים מובהקים ומעניינים. שימוש רחב נעשה בחמאה מלוחה, כאשר השילוב שלה עם סוכר מספק חווית טעם מטלטלת ומרגשת. אחד המאפים מגיע בכפר דייגים קטן בשם Douarnenez והוא נקרא קוּן-אמן Kouign Amann (פאי חמאה בתרגום ישיר מברטונית). מדובר במאפה פשוט מאוד, רווי בקלוריות, אך טעמו ומרקמו מכריחים לשכוח מההשלכות הדיאטטיות ולהתמסר לעונג. יש מגוון מתכונים וצורות, אני בחרתי אחד מסוים, אך בעתיד בטוח אנסה גם מתכונים אחרים שלו, עד כדי כך התלהבתי. 
המתכון מעט מורכב מבחינה טכנית ודי קשה להסביר את כל שלבי ההכנה, אז אני מצרף את הוידאו של המתכון שעליו התבססתי, בו ניתן לראות את שלבי ההכנה בבירור


מרכיבים:
275 קמח לבן
8 גרם מלח
10 גרם שמרים יבשים
10 גרם חמאה מומסת 
175 גרם מים
225 אבקת סוכר
225 חמאה מלוחה
10 גרם חמאה להברשה
20 גרם סוכר לבן

מנפים את הקמח, מוסיפים את השמרים, מלח וחמאה מומסת. מתחילים ללוש ומוסיפים בהדרגה את המים. לשים לבצק חלק ואחיד, מגלגלים לתוך קערה, מכסים במגבת, משאירים למשך כחצי שעה. 
חותכים את החמאה המלוחה לקוביות, מניחים על נייר אפייה, מכסים עם אותו נייר ומרדדים לצורת מלבן שטוח.



מרדדים את הבצק לצורת ריבוע גדול מזה של החמאה, מניחים עליו את החמאה בצורה כמו שזה נראה בתמונה, סוגרים בצורת מעטפה ומהדקים היטב.


מרדדים לאורך עד כדי אורך המערוך. לא להיבהל אם הבצק נקרע מעט והחמאה יוצאת החוצה, מפזרים מעט קמח על האיזור. זה לא ייראה סימפתי וסטרילי כמו בוידאו, אך אין דבר. מקפלים את בצק משני הצדדים למרכז ומניחים לכחצי שעה במקרר.
מוציאים את הבצק, מרדדים אותו שוב לאורך, מפזרים באחידות את אבקת הסוכר, לוחצים קלות עם המערוך, כדי לדחוס את הסוכר לתוך הבצק, מקפלים שוב, ושוב מפזרים את הסוכר. בקיצור, זה קשה להסביר במילים, אז צפו בתהליך המדויק בוידאו.
בסוף התהליך מרכיבים את העוגה. ניתן לאפות כעוגה גדולה או כעוגות אישיות. אני בחרתי את האופציה של עוגות אישיות בתבנית שקעים.
מגלגלים את הבצק לצורה של רולדה, תוך כדי גלגול ממשיכים לפזר אבקת סוכר בפנים. חותכים את הרולדה לטבעות בעובי של כ-2 ס"מ.

מסדרים את הטבעות בשקעים, מברישים בחמאה, מפזרים קורט סוכר לבן מעל (זה מה שיגרום לקרום פריך) ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לכ-40 דקות, עד שהמאפה משחים יפה.

האמת די קשה להחזיק את עצמך ולתת לזה להתקרר, זה פריך, זה מריח נפלא, זה פשוט מעולה! 







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה