אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום רביעי, 5 באוגוסט 2015

עוגת תפוחים וקרמל חלבי מחבל הברטאן - Gâteau Breton aux pommes et à la confiture de lait




אני ממשיך את הסיור במטבח של חבל ברטאן לקראת הנסיעה לשם. כאן מדובר בעוגת תפוחים שאני חייב להודות שהיא לא פחות מגאונה. הקרום שלה קראנצ'י, המלית נימוח וריחני. שוב נעשה שימוש בחמאה מלוחה, האהובה כל כך במטבח הזה. ההכנה די פשוטה, התוצאה מצוינת. לצערי, נאלצי לשנע את העוגה בעודה חמה ולנסוע איתה שעה וחצי ברכב לוהט, אז מרכז העוגה שקע מעט ורואים זאת בתמונה, אבל על הטעמים זה לא השפיע כמובן. רק כמסקנה, מומלץ לא לגעת בה עד להתקררות מלאה.



מרכיבים: 
4 תפוחי עץ (השתמשתי בגראני סמיט)
240 גרם חמאה מלוחה
4 ביצים
330 גרם קמח
1 שקיק אבקת אפייה
160 גרם סוכר
30 גרם קוניאק
גרידת לימון אחד

לקרמל חלב:
50 גרם חמאה רגילה
50 גרם חלב
100 גרם סוכר
1 שקיק סוכר וניל

חותכים את התפוחים לקוביות, שמים בקערה, שופכים את הקוניאק מעל, מערבבים בעדינות ונותנים לזה לעמוד כחצי שעה, לערבב מדי פעם.

מכינים את הקרמל - שמים את המרכיבים בקלחת, מבשלים על אש בינונית כרבע שעה. תחילה העיסה מבעבעת באופן אינטנסיבי, אך עם הזמן פחות וגם מסמיכה. להיזהר, לא לבשל יתר על המידה, כדי שלא תתקשה. מכבים את האש, מצננים.

מקציפים במטרפה את החמאה עם הסוכר עד שהצבע מתבהר, מוסיפים בהדרגה את הביצים, אבקת אפייה והקמח. מוסיפים את גרידת הלימון. 
מורחים תבנית 24 ס"מ בחמאה, ומסדרים בתחתית כמחצית מהבצק, כדאי ליצור צורה של חומוס על צלחת - שוליים מעט גבוהים ושקע באמצע. 




מסננים את התפוחים מהנוזלים, מוסיפים את הקרמל, מערבבים בעדינות ומעבירים מעל הבצק. משטחים ושמים מעל את הבצק הנותר, מיישרים אותו באמצעות מרית ומשתדלים להצמיד את הבצק בקצוות לשוליים של הבצק בתחתית.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך של כ-40 דקות.
מצננים היטב לפני ההגשה.  




  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה