אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום ראשון, 23 באוגוסט 2015

ביצי אורסיני - חביתת עין אצילית


אבי האימפרסיוניזם, קלוד מונה, חוץ מכשרונות הציור המדהימות שלו, היה גם חובב קולינריה ידוע. ביומנו נמצאו המון תיאורים ומתכונים למאכלים שנהגו להגיש בביתו. אחד המאכלים כונה על הידי הצייר "ארוחת בוקר של אריסטוקרטים" והכוונה הייתה לסך הכל ביצת עין משודרגת בצורה ההופכת את המאכל הפשוט הזה למשהו הרבה יותר מיוחד. כיום המאכל ידוע בשם ביצי אורסיני או Oeufs Orsini בצרפתית. 
אז ניסיתי, זה ממש פשוט, זה מצריך אולי חמש דקות יותר מביצת עין רגילה, אך התוצאה מדהימה - מראה נפלא ומרשים מאוד, טעם ומרקם עדינים.


מרכיבים:
ביצים טריות - לפי כמות הסועדים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
ניתן לקשט בגבינה מגורדת, טבסקו או עירית מעל, מה שאוהבים.

קודם כל מחממים תנור ל-200 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלמונים שמים בעדינות בצלחת או בכוסיות קטנות, כך שישארו שלמים. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח מספר דקות עד לקבלת קצף יציב. מעבירים את הקצף לתוך תבנית (משומנת קלות) לא עמוקה, מתאימה בגודל ויוצרים בה שקעים כמספר הביצים. ניתן גם להכין בתוך תבנית של מאפינס - כך כל אחד יקבל מנה אישית מקסימה.

מחליקים את החלמונים לתוך השקעים. מפזרים מעל מלח ופלפל, גבינה מגורדת אם רוצים. אופים בתנור עד להזהבה של החלבונים, חלמון נשאר מעט חי. 
מקשטים בעירית קצוצה וטבסקו במידת הצורך. אך זה טוב גם בלי


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה