אבי האימפרסיוניזם, קלוד מונה, חוץ מכשרונות הציור המדהימות שלו, היה גם חובב קולינריה ידוע. ביומנו נמצאו המון תיאורים ומתכונים למאכלים שנהגו להגיש בביתו. אחד המאכלים כונה על הידי הצייר "ארוחת בוקר של אריסטוקרטים" והכוונה הייתה לסך הכל ביצת עין משודרגת בצורה ההופכת את המאכל הפשוט הזה למשהו הרבה יותר מיוחד. כיום המאכל ידוע בשם ביצי אורסיני או Oeufs Orsini בצרפתית.
אז ניסיתי, זה ממש פשוט, זה מצריך אולי חמש דקות יותר מביצת עין רגילה, אך התוצאה מדהימה - מראה נפלא ומרשים מאוד, טעם ומרקם עדינים.
מרכיבים:
ביצים טריות - לפי כמות הסועדים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
ניתן לקשט בגבינה מגורדת, טבסקו או עירית מעל, מה שאוהבים.
קודם כל מחממים תנור ל-200 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלמונים שמים בעדינות בצלחת או בכוסיות קטנות, כך שישארו שלמים. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח מספר דקות עד לקבלת קצף יציב. מעבירים את הקצף לתוך תבנית (משומנת קלות) לא עמוקה, מתאימה בגודל ויוצרים בה שקעים כמספר הביצים. ניתן גם להכין בתוך תבנית של מאפינס - כך כל אחד יקבל מנה אישית מקסימה.
מחליקים את החלמונים לתוך השקעים. מפזרים מעל מלח ופלפל, גבינה מגורדת אם רוצים. אופים בתנור עד להזהבה של החלבונים, חלמון נשאר מעט חי.
מקשטים בעירית קצוצה וטבסקו במידת הצורך. אך זה טוב גם בלי
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה