אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום רביעי, 12 באוגוסט 2015

קיש פטריות ובייקון


קיש שנולד ספונטנית אתמול בערב. כמה פרוסות בייקון שלא מצאו את ייעודן. סלסלת שמפיניון. חתיכת גבינה צהובה. צריך יותר רמזים מזה כדי לאפות קיש פשוט ומעולה? אמנם עתיר קלוריות, אבל כך טעים יותר, בכל זאת. 
מרכיבים:
לבצק הפריך (תבנית בגודל 24 ס"מ)
180 גר' קמח
100 גר' חמאה 
1 ביצה
קורט מלח
2-3 כפות מים קרים

למלית:
1 בצל גדול
100 גרם בייקון 
1 סלסלת פטריות שמפיניון
100 גרם גבינה צהובה קשה מגורדת (עדיף אמנטל, אך צהובה רגילה זה גם בסדר)
1 חבילת שמנת מתוקה 32%
2 ביצים  
פלפל שחור, אגוז מוסקט

שמים קמח בקערה גדולה, מוסיפים מעט מלח. מוסיפים חמאה קפואה, מגורדת או חתוכה לקוביות קטנות. משפשפים בידיים עד ליצירת פירורים. מפרידים את הביצה, מוסיפים לבצק רק את החלמון, ואת החלבון שומרים בצד. מוסיפים את הנוזלים, לשים במהירות לבצק חלק, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה לפחות.
מאדים בצל חתוך לקוביות או רצועות עד לשקיפות. מגבירים את האש ומוסיפים בייקון, חתוך לרצועות קצרות. מטגנים במהירות עד להשחמה קלה ומוסיפים את הפטריות, קצוצות גס לטיגון קצר. מטבלים במעט פלפל שחור, להיזהר עם המלח משום שהבייקון מלוח מעצמו. מצננים.
בקערה גדולה, מערבבים ביצים עם השמנת, מוסיפים את הגבינה המגוררת, מטבלים באגוז מוסקט טחון טרי. מוסיפים את מלית הפטריות, מערבבים היטב.


מסדרים את בצק בתבנית משומנת. מהדקים היטב, יוצרים שוליים גבוהים. דוקרים את התחתית במזלג, מניחים משקל מעל (אני משתמש בשעועית - שמים חתיכת נייר אפייה מעל ועליה שופכים את השעועית) ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אחרי 20 דקות מוציאים את המשקולת, אופים 5 דקות נוספות. פותחים, ומברישים את תחתית הקלתית בחלבון ביצה (ע"מ שכשנכניס את המלית, הוא לא ירטיב את הבצק). אופים 5 דקות נוספות, מוציאים ומצננים מעט.
שופכים את המלית לתוך הקלתית, אופים כחצי שעה עד הזהבה קלה. מצננים ומגישים.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה