כשחושבים על צ'כיה, הדבר הראשון שעולה לראש זאת בירה כמובן. זה נכון, לצ'כים יש מסורת עתיקה של צריכת בירה והמון מה להציע בתחום הזה. לעומת זאת, מבחר האוכל דליל יחסית ומסתכם בעיקר במנות פשוטות, עתירות קלוריות ומשביעות. עם זאת, יש כמה סוגי מנות פשוטות וקלילות יחסית, שכל מטרתן היא ללוות את כוס הבירה בצורה הטובה ביותר מהכוס אל הפה שלכם. מעין טאפסים ריחניים ושמנוניים, שמאזנים היטב את טעם הבירה ולא הורסים אותו ויחד עם זאת משביעים את התיאבון שכוס בירה פותח. אז כאן יש דוגמא לטאפס כזה, אחד הפופולריים בצ'כיה - גבינת קממבר כבושה. בצ'כיה נעשה שימוש בגבינה מקומית, ששמה הרמלין. בין הגבינות שניתן למצוא בארץ, קממבר או ברי הן הכי קרובות למקור. בכל אופן, מדובר בגבינה רכה עם שכבת עובש לבן.
מרכיבים (לצנצנת בגודל של 1 ליטר):
3 ראשי קממבר
1 בצל
6 שיני שום
כפית של פלפל שחור, פלפל אנגלי, טימין יבש, ערער
3 עלי דפנה
2 כפיות פפריקה
1/2 כפית צ'ילי
מעט שמן זית
פלפלים כבושים - מתוקים או חריפים
500 גרם שמן קנולה
שופכים את השמן לקלחת/סיר קטן מכניסים את כל התבלינים בפנים (פלפל שחור, אנגלי, טימין וערער). מחממים מעט, אך לא מרתיחים ומשאירים מכוסה עד להתקררות.
מערבבים 3 שיני שום כתוש עם פפריקה, צ'ילי ומעט שמן זית. חותכים כל ראש גבינה לחצי ומורחים כל חצי בתערובת שהתקבלה, מצמידים את החצאים בחזרה.
פורסים את הבצל דק. מרפדים עם מחצית הבצל את תחתית הצנצנת (יש לעקר את הצנצנת לפני). שמים מעל את הגבינה, שיני שום שלמות, פלפלים כבושים, עלי דפנה והתבלינים מתוך השמן (לא להיבהל להשתמש בפלפלים חריפים גם, אם הם שלמים ולא פגומים, החריפות לא תצא החוצה). מסיימים שוב עם שכבת בצל. שופכים את השמן מעל, מנערים קלות כדי שייצא האויר וממלאים עם השמן עד הסוף. אם לא הספיק, ניתן להשלים עם שמן שלא חומם, ישר מבקבוק.
סוגרים היטב ושומרים במקרר במשך שבוע.
מגישים עם פירות טריים וקרים, בליווי יין, בירה או כל דבר שבא לכם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה