אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום ראשון, 23 באוגוסט 2015

סלט טבולה קינואה, שעועית מש ורגלת הגינה


גרסה שלי לסלט הידוע. גיוונתי קצת מבחינת הקטניות, גיוונתי מעט בעשבים גם. יצא טעים, אז למה לא לחלוק עם אחרים

מרכיבים:
חצי כוס קינואה מבושל עד לריכוך
חצי כוס שעועית מש מבושלת עד לריכוך
1 בצל אדום בינוני חתוך לקוביות
1.5 צרור פטרוזיליה
0.5 צרור כוסברה
עלים מ-5 ענפי נענה
חבילת רגלת הגינה - ירק מעט פחות מוכר, אבל הוא שווה ביותר, פצצת בריאות אמיתית
גרידה מלימון אחד
מיץ של אותו לימון
200 גרם חמוציות מיובשות שלמות
מלח, פלפל, שמן זית איכותי

קוצצים את כל עשבי התיבול דק, מערבבים עם שאר המרכיבים, מתבלים בנדיבות בשמן זית. מחזיקים כשעתיים במקרר, לפני ההגשה טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה