אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום רביעי, 12 באוגוסט 2015

שורטברד Shortbread - עוגיות חמאה סקוטיות פריכות עם גרידת לימון


יש לי חולשה לעוגיות חמאה. המרקם, הטעם, הניחוח... זה פשוט המצאה גאונית של האנושות. אז אני אכין המון וריאציות שמקורן מכל מיני מדינות ועמים וכמובן אחלוק זאת כאן. מפליא כל פעם מחדש כמה דברים נפלאים ושונים ניתן ליצור משילוב פשוט יחסית של קמח, סוכר וחמאה. עד כה הכנתי את העוגיות הגרוזיניות שקרלמה ואת עוגיות הסאבלה הברטוניות. עוגיית השורטברד היא הנציגה הסקוטית של הז'אנר. יש לה אינסוף וריאציות, אז חקרתי מעט את הנושא - כאן יש דיון מעניין, למי שאוהב לקרוא. שילוב של מגוון סוגי סוכר, קמחים שונים, קורנפלור, תוספות מיוחדות יוצר כל פעם תוצאה שונה. המרכיב הנוזלי היחיד בשורטברד היא החמאה, לכן הפריכות מודגשת בה במיוחד. אז צפויה לנו התעמקות בעולם השורטברד. נתחיל אותה בגירסת ה-Children friendly, עוגיות דקות יחסית לגרסא הקלאסית, בצורות שהילדים אוהבים ומטובלות בכמות נדיבה של גרידת לימון, המעניקה להן טוויסט מרענן וטרופי נפלא. 
מרכיבים:
125 גרם חמאה מלוחה (או רגילה בתוספת 1.5 גרם מלח)
180 קמח
55 גרם אבקת סוכר
30 גרם קורנפלור
גרידה מלימון אחד


שמים את החמאה והסוכר בבלנדר, מפעילים בכמה פולסים, מוסיפים קמח וקורנפלור ובעוד כמה פולסים מערבבים את הבצק לפירורים. מוסיפים גרידת לימון, לשים במהירות לבצק אחיד פחות או יותר (נוצר בצק יבש ופריך למדי). מרדדים בעדינות לעובי של כחצי ס"מ וקורצים צורות שונות. מניחים על נייר אפייה, אופים כ-20 דקות עד להזהבה.
מתאפקים עד שיצטננו. 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה