יש לי חולשה לעוגיות חמאה. המרקם, הטעם, הניחוח... זה פשוט המצאה גאונית של האנושות. אז אני אכין המון וריאציות שמקורן מכל מיני מדינות ועמים וכמובן אחלוק זאת כאן. מפליא כל פעם מחדש כמה דברים נפלאים ושונים ניתן ליצור משילוב פשוט יחסית של קמח, סוכר וחמאה. עד כה הכנתי את העוגיות הגרוזיניות שקרלמה ואת עוגיות הסאבלה הברטוניות. עוגיית השורטברד היא הנציגה הסקוטית של הז'אנר. יש לה אינסוף וריאציות, אז חקרתי מעט את הנושא - כאן יש דיון מעניין, למי שאוהב לקרוא. שילוב של מגוון סוגי סוכר, קמחים שונים, קורנפלור, תוספות מיוחדות יוצר כל פעם תוצאה שונה. המרכיב הנוזלי היחיד בשורטברד היא החמאה, לכן הפריכות מודגשת בה במיוחד. אז צפויה לנו התעמקות בעולם השורטברד. נתחיל אותה בגירסת ה-Children friendly, עוגיות דקות יחסית לגרסא הקלאסית, בצורות שהילדים אוהבים ומטובלות בכמות נדיבה של גרידת לימון, המעניקה להן טוויסט מרענן וטרופי נפלא.
מרכיבים:
125 גרם חמאה מלוחה (או רגילה בתוספת 1.5 גרם מלח)
180 קמח
55 גרם אבקת סוכר
30 גרם קורנפלור
גרידה מלימון אחד
שמים את החמאה והסוכר בבלנדר, מפעילים בכמה פולסים, מוסיפים קמח וקורנפלור ובעוד כמה פולסים מערבבים את הבצק לפירורים. מוסיפים גרידת לימון, לשים במהירות לבצק אחיד פחות או יותר (נוצר בצק יבש ופריך למדי). מרדדים בעדינות לעובי של כחצי ס"מ וקורצים צורות שונות. מניחים על נייר אפייה, אופים כ-20 דקות עד להזהבה.
מתאפקים עד שיצטננו.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה