אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום ראשון, 19 ביולי 2015

סלק בתחמיץ שמן זית וחומץ


סלק הוא חומר גלם נהדר, אומרים שהוא גם בריא מאוד. יחד עם זאת, קל ופשוט להכין אותו, אפילו במסגרת זמן קצרה מאוד, אז משאירים את התדמית הלא הכי חיובית שלו בצד ומבשלים.
אני אוהב סלק במגוון צורות, זאת אחת האהובות - מתאים כליווי לבשר או לדגים, טעים כשלעצמו או בתוך סנדוויצ', ואם נרחיק לכת ונוסיף לו פירורי גבינה חריפה ושקדים/בוטנים קלויים, אז נקבל גם סלט מעולה.

מרכיבים:

2 סלקים גדולים וחלקים
1/4 כוס שמן זית
4 כפות חומץ יין לבן או תפוחים
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית סוכר חום
מלח גס

שוטפים היטב את הסלקים. מורידים את החלק ותחתון ואת הזנב מלמעלה, שמים בתוך חתיכת נייר כסף, מזלפים מעט שמן מעל וקורט מלח גס, עוטפים היטב בנייר כסף ואופים בתוך תנור בחום של 200 מעלות במשך כשעה וחצי - שעתיים, עד שהסלק מוכן.
מצננים את הסלקים וקולפים בעדינות. חותכים לחצי, כל חצי שוב לחצי ואז פורסים לרבעי עיגול בעובי של כ-0.5 ס"מ.
מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הסלקים ומקפיצים על אש גבוהה במשך כמה דקות, כך שהפרוסות יעטפו בשמן. מוסיפים מעט מלח גם ופלפל שחור אם רוצים.
משאירים אש גבוהה, מוסיפים את החומץ, שופכים אותו על דפנות המחבת במידת האפשר (כדי שיגיע לסלקים כבר חם). ממשיכים לבשל כמה דקות על אש גבוהה ואז מוסיפים את החומץ הבלסמי באותה צורה. המטרה פה היא לאדות את הטעם העז של החומץ. אחרי 2-3 דקות מוסיפים סוכר, מנמיכים מעט את האש ומקפיצים קלות עוד דקה או שתיים. 
מצננים, שומרים במקרר. אחרי יום-יומיים זה רק נהיה טעים יותר. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה