אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום שני, 6 ביולי 2015

Sable Breton - עוגיות סבלה - עוגיות חמאה פריכות מחבל הברטאן בצרפת


תמיד, כשאני מתכנן לבקר במקום כלשהו בחו"ל, בתור פודי'ז מושבע, אני מתעמק במאפיינים הקולינריים של המקום ומנסה כמה מתכונים מקומיים, כדי שאוכל להשוות עם המקור בהמשך. אז אחרי טארט נורמנדי, מצאתי מתכון של עוגיות פריכות שמאפיינות את אזור נורמנדי וברטאן שבהם אני מתכוון לבקר בקרוב (אחלוק רשמים וחוויות כמובן). עוגיות פשוטות יחסית, עם טעם חמאתי עשיר ועקצוצים של גבישי מלח ים, שמעניק טוויסט מפתיע לעוגייה.
מרכיבים:
100 גרם סוכר
2 חלמוני ביצים
150 גרם חמאה רכה (לא מלוחה)
180 גרם קמח
1 שקיק סוכר וניל
1/3 כפית מלח ים גס

שמים בקערה את הסוכר ואת סוכר הווניל, מוסיפים את החלמונים (להוציא את הביצים מראש מהמקרר שיהיה בטמפרטורת החדר) וטורפים באינטנסיביות עד ליצירת קצף בהיר ועמיד. מוסיפים את החמאה הרכה, ממשיכים לטרוף ומוסיפים לאט לאט את הקמח. כותשים קלות את המלח (אך לא עדין מדי) ומוסיפים לבצק. אני משתמש במלח מסוג זה, אך ניתן גם להשתמש במלח גס רגיל.

עם הבצק נוזלי מדי, ניתן להוסיף מעט קמח, אך לא להגזים, זה עלול לפגוע במרקם הפריך של העוגייה. ללוש במהירות לבצק אחיד (לישה קצרה ככל האפשר - בצק פריך לא אוהב התעסקות ארוכה), לעטוף עם ניילון מצמד ולהניח במקרר לשעה וחצי - שעתיים. 
מוציאים את הבצק, מגלגלים אותו לצורת גליל ארוך בקוטר של כ-4 ס"מ וחותכים בסכין חדה לעוגיות בעובי של כ-1 ס"מ. מסדרים על נייר אפייה ומשקעים כל עוגייה עם האצבע.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה. מפזרים אבקת סוכר ונותנים להתקרר. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה