אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום ראשון, 5 ביולי 2015

אורז עם מולים


מנה קלה מאוד, מהירת הכנה, טעימה ומשביעה. שוב לא היה מה לאכול בבית, מצאתי חבילת מולים קפואים במקרר ואחרי רבע שעה אכלנו.

מצרכים:
1 כוס אורז בסמטי
2 כוסות ציר עוף/מים
1 בצל סגול, חתוך לקוביות
3 שיני שום
1 לימון
מולים לפי הרצון
פטרוזיליה
מלח, פלפל לבן טחון טרי

מחממים שמן זית בווק/מחבת עמוקה. מטגנים כמה דקות את הבצל, מוסיפים את האורז, מקפיצים עד שנהיה מעט שקוף, מוסיפים את השום ומקפיצים עוד כחצי דקה. חותכים את הלימון לטבעות וכל טבעת לארבע רבעים. חצי מהכמות מוסיפים אל תוך האורז. מרתיחים את הציר/המים ומוסיפים לתוך המחבת, מנמיכים את האש. מבשלים לא מכוסה עד שהאורז כמעט מוכן. מוסיפים מעט נוזל במידת הצורך. מוסיפים מלח, פלפל ומערבבים. מכניסים את המולים, מכסים את המחבת ומבשלים עוד כ-5-10 דקות.
מקשטים בשאר הלימונים ופטרוזיליה קצוצה ומגישים.  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה