אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום שני, 8 ביוני 2015

רוטב סצבלי (satsebeli) - הבשר אוהב אותו

רוטב סצבלי אולי קצת פחות מוכר מהטקמאלי, אבל לדעתי יש לו מקום ראוי ומכובד ביותר במטבח הגרוזיני. זהו רוטב-מטבל סמיך, עשיר בטעם, ארומטי ומרענן מאוד והשידוך שלו עם בשר (במיוחד בשר על האש) הוא ממש שידוך מהשמיים.
המתכון שלי הוא קל מאוד, מהיר מאוד וטעים להפליא. אני ממליץ להכין אותו יומיים - שלושה מראש, השהייה במקרר משביחה אותו מאוד. 
מרכיבים
800 גרם עגבניות טריות קלופות (ניתן להשתמש בעגבניות מרוסקות איכותיות, אני אוהב את טל וטרי)
צרור כוסברה טרייה
1/2 כפית זרעי כוסברה
5-6 שיני שום
כפית חומץ יין לבן או תפוחים
כף תערובת תבלינים גרוזינית אוצחו-סונלי (אפשר להמיר גם בחמלי-סונלי) - ניתן להשיג בכל מעדנייה רוסית או טיב טעם
מלח
מעט סוכר חום

שופכים את העגבניות לתוך סיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. 
מרסקים כוסברה, זרעי כוסברה, שום, תערובת התבלינים והחומץ. אני מעדיף את העבודה הקשה עם עלי ומכתש, אבל בלנדר מוט ידני בהחלט יעשה את העבודה.
מוסיפים את התערובת אל העגבניות, מביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה כמה דקות. מרסקים עם בלנדר מוט לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים מלח, טועמים, מתקנים טעמים. מוסיפים מעט (עד כף) סוכר חום, אם זה נראה לכם חמוץ מדי. בשלב זה הטעמים מאוד עזים, הם יתמתנו בהמשך, אז לא להתרגש אם זה מרגיש מלוח או חמוץ מדי. מביאים לרתיחה ומכבים. מעבירים לצנצנת מעוקרת, סוגרים היטב ומשאירים לכמה ימים במקרר. 
  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה