חנוכה הוא עיתוי מושלם לאכול סופגניות. קודם כל בגלל שזה מקובל דווקא בחנוכה ומסורת זה דבר חשוב. חוץ מזה בחורף הגוף דורש דברים רוויי קלוריות, שמנחמים ועוזרים לעבור את התקופה הקרה בשלום וסופגניה מן הסתם מספקת שומן וקלוריות בשפע.למען האמת, אני לא כל כך אוהב את הסופגניות המסורתיות - הן גדולות מדי, שמנות מדי, מתוקות מדי.וכאן המטבח הצפון אפריקאי מגיע לעזרתי בצורת ספינג', מעין סופגנית בייגלה (או סתם חתיכת בצק שרירותית). הספינג' הוא באמת נהדר - קטן, לא מתוק, אני אפילו אוהב אותו טיפה מלוח והתכונה הכי כיפית שלו - הוא קראנצ'י מבחוץ ואוורירי מבפנים, פשוט משגע.
מרכיבים:
500 גרם קמח לבן
400 גרם מים פושרים (אפשר לקחת גם כמויות גדולות יותר, העיקרון פשוט - על כל כמות קמח לוקחים 80% מהכמות של מים, כך נוצר המרקם הנכון לספינג').
1 כף שטוחה של מלח
2 כפות סוכר
18 גרם שמרים יבשים
1.5-2 ליטר שמן בסיר רחב וימוק
סוכר או אבקת סוכר
מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה. מערבבים אותו עם מלח, סוכר והשמרים.
מוסיפים את המים ולשים לבצק נוזלי ודביק מאוד. לא להתעסק יותר מדי עם הבצק, רק לערבב היטב שלא ישארו גושים. מכסים במגבת או ניילון ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי).
בסיום ההתפחה הראשונית, מוציאים את האויר מהבצק ע"י כמה חבטות חזקות ומשאירים שוב להתפחה שנייה (היא קצרה יותר בדרך כלל, כשעה).
בסיום ההתפחה מחממים את השמן על אש בינונית. אפשר ונכון כמובן למדוד את הטמפרטורה ע"י טבילת מד חום, היא צריכה ליהות בסביבות 180-190 מעלות, אני מעדיף פשוט לזרוק לתוך השמן חתיכה קטנטנה של בצק ולראות עם נוצרות מיד בועות מסביב, מה שאומר שהחום מספיק לטיגון והבצק לא יספוג יותר מדי שמן.
מניחים ליד הסיר קערית עם מעט מים או שמן, טובלים את קצות האצבעות, צובטים בזהירות חתיכת בצק בגודל של כדור פינג פונג (בזהירות ע"מ לא להוציא את האויר מהבצק הנותר), מושכים באצבעות לצדדים ליצירת חור באמצע ושולחים הישר לתוך השמן. הספינג' מיד ישקע לתחתית הסיר ואחרי כמה שניות יעלה למעלה. לא תמיד יוצאת צורה מושלמת של בייגלה, אבל זה כל הכיף, כולם שונים. ממשיכים לטגן עד להזהבה והופכים בזהירות עם כף שטוחה לצד השני. כשהספינג' זהוב ויפה מוציאים אותו על נייר סופג.
להגשה טובלים בסוכר, או מפזרים אבקת סוכר מלמעלה. יש כאלה שחותכים לחצי וממלאים בקצפת, כל אחד לפי רמת השחיתות המקובלת עליו.
לאכול חם, זה טעים אש
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה