מאכל לאומי של בלארוסים, הידועים כאוהבי תפוח אדמה מושבעים. אם עושים את זה נכון, זה יוצא קריספי מבחוץ, נימוח מבפנים ובליווי שמנת חמוצה זה טעם אלוהי. מומלץ!
מרכיבים:
1/2 ק"ג תפוחי אדמה
1 ביצה
כף קמח
מלח, פלפל שחור
שמן צמחי לטיגון
תפוחי אדמה מקולפים יש לשטוף ולייבש היטב. המתכון הקלאסי גורס שצריך לגרד אותם על המגרדת הדקה ביותר (החורים הקטנים בצד, שאף פעם לא משתמשים בהם). הפרקטיקה מראה שבלנדר עושה את העבודה בצורה יעילה ואמינה, רק חשוב להקפיד לא לרסק לחלוטין, אלא רק שלא יישארו חתיכות גדולות.
להניח מסננת דקה מעל קערה עמוקה ולעביר לתוכה את תפוחי האדמה, להוצאת הנוזלים. אחרי כחצי שעה ניתן לראות שתי שכבות בתוך קערת הניקוז - מים ובתחתית שכבה דקה של עמילן. את המים לא צריכים, אפשר לשפוך בעדינות ואת העמילן מחזירים לתערובת תפוחי האדמה, שנעביר אותה לקערה אחרת.
מוסיפים ביצה אחת, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. צריך להגיע למרקם של חומוס נוזלי מעט. ניתן להוסיף קצת קמח לבן במקרה הצורך. אם יש יותר מדי נוזלים בעיסה, ניתן להשאיר את התערובת לכמה דקות עד שהמים יצופו ואז לאסוף אותם עם כף.
מחממים היטב מחבת עם שמן, לוקחים כל פעם כף מלאה של התערובת, יוצרים צורה של לביבה על מחבת ומשטחים מעט מלמעלה. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים ומעבירים לנייר סופג.
מגישים עם שמנת חמוצה. ניתן להוסיף קורט מלח ושן שום כתושה לתוך השמנת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה