אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום רביעי, 21 בדצמבר 2016

אריסה ארמנית - תבשיל חורפי של חיטה, עוף וחמאה


חשבתם שאריסה היא ממרח תוניסאי חריף? אז זהו, שלא. כלומר, לא רק. בארמניה מסתבר יש מאכל עם שם זהה. המאכל נפוץ במספר מדינות האיזור כמו טורקיה, אירן ומדינות מרכז אסיה. בחלק מהמדינות המאכל נחשב למקודש ומוגש באופן מיוחד בחג הקורבן.

מנה היא פשוטה מאוד וכוללת, לא תאמינו, 3 מרכיבים בלבד! מנה חורפית, רווית קלוריות, טעימה בטירוף, מנחמת ומשביעה. בבישול הארוך העוף מתפרק כמעט לסיבים ונמס בפה.
יתאים מאוד לסופ"ש קריר לאלה שמאסו מקדירות, חמינים ורוצים לגוון.


מרכיבים:
1 עוף לא בינוני במשקל של כ-1.5 ק"ג
0.5 ק"ג חיטה
חמאה
מלח
פלפל שחור 

שוטפים היטב את העוף, מפרקים אותו למספר חלקים, שמים בסיר גדול. שוטפים את החיטה ומוסיפים לעוף. ממלאים את הסיר במים קרים, כך שהמים יהיה בגובה של 4-5 ס"מ מעל התכולה. 
שמים את הסיר על האש, מביאים לרתיחה, מקפים את הקצף שנוצר, מנמיחים את האש ומבשלים כשעה וחצי.
אחרי שעה וחצי מוציאים את העוף, מצננים אותו ומפרקים את כל הבשר מהעצמות. קורעים את הבשר לחתיכות בינוניות תוך כדי.
מרסקים מעט את החיטה עם בלנדר מוט. לא לתערובת חלקה, רק לרסק טיפה!
מחזירים את העוף לסיר, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-40 דקות עד שעה על אש מאוד קטנה, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מעבירים לכלי הגשה אישי ומניחים חתיכת חמאה מעל - זה מוסיף ניחוח מטמטם וטעם לא פחות מאלוהי.

סופ"ש חמים לכולם!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה