אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום ראשון, 5 בנובמבר 2017

פלוב חבושים - תבשיל אורז עם חבושים


פלוב לא חייב להכיל בשר, לא חייב גזר ולא חייב תהליך הכנה מסורתי. אפשר גם אחרת והתוצאה לא פחות טעימה. פשוט אחרת. הנה, למשל, מתכון לפלוב טבעוני עם חבושים מאת גורו המטבח האוזבקי ברוסיה סטליק חנקישייב. תבשיל מאוד חורפי, ארומטי ושווה באופן כללי


מצרכים: 
4 בצלים גדולים
4 חבושים
600 גרם אורז בסמטי
1 כף כורכום
1 כף כמון טחון
3-4 כפות סוכר
שמן צמחי לטיגון
מלח
כמה חוטי זעפרן (אופציונלי)

שוטפים היטב את האורז ומשרים לכמה שעות במים.

חותכים את הבצלים לחצי ופורסים לאורך לרצועות לא דקות מדי. מכניסים למחבת עם שמן חם, מתבלים מיד במלח ואחרי דקה בכורכום. מטגנים תוך כדי בחישה עד שהבצל רך, אבל לא שרוף.

שוטפים היטב את החבושים, חותכים, מוציאים את האמצע ופורסים לחתיכות בגודל צ'יפס. שומרים בינתיים בקערה עם מים עם מעט מיץ לימון, שלא ישחירו. מכינים מחבת נוספת עם כמות לא גדולה של שמן, שמים על אש גבוהה ומיד מעבירים את החבושים למחבת, מוסיפים גם מעט מהמים שבהם שמרנו את החבושים. מכסים לכמה דקות, ואז מפזרים את הסוכר והכמון מעל, שוב סוגרים עם המכסה ל2-3 דקות. מסירים את המכסה, מערבבים מאוד בעדינות ומטגנים עד שהמים מתאדים, והסוכר הופך לקרמל שנצמד לפרוסות החבושים.


מביאים לרתיחה סיר גדול, ממליחים היטב ומבשלים עד האורז למצב של כמעט מוכן (צריך להימעך בין אצבעות). מסננים ומצננים.

בסיר גדול וכבד, שניתן להכניסו לתנור עם המכסה מסדרים שכבות - אורז, חצי מכמות הבצל, אורז, חצי מכמות החבושים, אורז, בצל, אורז, שארית החבושים ושוב אורז.


במידה ורוצים לתבל בזעפרן, משרים אותו כמה דקות במים חמים ושופכים מעל.
מכסים במגבת מטבח עבה וסוגרים היטב עם המכסה.
מכניסים לתנור בחום של 120-140 מעלות לכ-4 שעות. 

זה הכל, בעצם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה