פחאלי הוא שם כללי למגוון מאוד רחב של מאכלים. הייתי אומר אפילו שזו שיטת בישול שבה לוקחים ירק כלשהו, מבושל ברוב המקרים ומתבלים אותו במחית אגוזים עם מגוון רחב של תבלינים ריחניים. אין שולחן גרוזיני שלא מציע לפחות כמה סוגי פחאלי. כאן הלכתי על סלק, אבל עם המחית שיחקתי קצת - הגרוזינים משתמשים לרוב באגוזי מלך, אצלי זה צנוברים שנותנים טוויסט מעניין מאוד לטעמי.
מצרכים:
3 סלקים גדולים
3 סלקים גדולים
1/2 בצל
4 חופני צנוברים
3 שיני שום
קורט מלח - לטעום ולתקן במקרה הצורך
1/2 צרור כוסברה
1/2 כפית כוסברה יבשה
1/2 כפית חמלי-סונלי - תערובת תיבול גרוזינית
1/4 כפית שבבי צ'ילי חריף
1 כפית חומץ אדום
לשטוף את הסלקים היטב, לבשל עד שהם מוכנים - הסכין ננעצת ויוצאת בקלות. להוציא מהמים, לסנן, לקלף ולגרד בפומפייה גסה.
לשים את כל המרכיבים הנותרים בכלי של בלנדר מוט ולעבד לתערובת מחית חלקה. לטעום ולתקן טעמים במקרה הצורך.
להעביר את המחית לתוך הסלקים ולעסות היטב בידיים נקיות, עד שכל המחית נספגת בתערובת. כן כן, עושים את זה רק ביד, לא עם כף.
עדיף לאכול את זה למחרת, אז הטעם טוב הרבה יותר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה