מרק כלות הם קוראים לו. מרג'ימק צ'ורבסי הם קוראים לו. מליון ואחת גרסאות יש לו. איתו מתחממים בחורף, איתו פותחים כל ארוחה, הוא בכל פינה. מרק עדשים כתומות טורקי.
הכנתי לא מעט מרקי עדשים עד עכשיו, אבל זה האהוב עליי ביותר ואחרי הביקור באיסטנבול החלטתי להכין גם. לא מעט חיפשתי וקראתי עליו, אז הנה המתכון כפי שהכנתי, מקווה שהוא מספיק אותנטי. העיקר טעים, זה מה שחשבו ביותר בעיניי.
מצרכים:
1 בצל יבש בינוני
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 זרעי פלפל אדום חריף טחונים
גרידה מלימון אחד
3 שיני שום
1 כף חומץ תפוחים/יין אדום
1 גזר גדול
1 פלפל אדום/ירוק
200 גרם עדשים כתומות
2 כפות בורגול בינוני
1 כף קמח
30 גרם חמאה
מעט שמן לטיגון
ציר בשר/עוף/ירקות
להגשה: פטרוזיליה קצוצה, יוגורט כבשים, פלח לימון, שבבי צ'ילי חריף
מחממים מעט שמן צמחי בסיר, מתחילים לטגן בצל קצוץ דק. מוסיפים 1 כף פפריקה, כורכום, זרעי כוסברה ופלפל חריף. מטגנים כחצי דקה. מוסיפים את החומץ ונותנים לו להתאדה. קוצצים את הפלפל והגזר לקוביות קטנות, מוסיפים לסיר. מוסיפים את השום הקצוץ, גרידת לימון, בורגול ועדשים (יש לשטוף אותם תחילה), ממשיכים בבחישה עד כמה דקות ושופכים את הציר מעל. אני בכוונה לא מציין את הכמות, כי זה תלוי בכושר הספיחה של העדשים והבורגול. חשוב להשאיר כמות מסוימת מהציר בצד, כדי להוסיף בסוף במידת הצורך. בכל אופן, המרק הסופי יחסית נוזלי, אבל כמובן כל אחד יעשה לפי ההעדפה שלו.
מבשלים על כרבע שעה, עד שהעדשים והגזר מבושלים לחלוטין. מרסקים עם בלנדר מוט, אבל לא למרקם חלק לגמרי. טועמים, מוסיפים מלח. מוסיפים עוד נוזל במידת הצורך.
במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים כף פפריקה מתוקה וקמח, מערבבים על אש קטנה עד שהתערובת חלקה. מוסיפים למרק.
מגישים עם כף יוגורט, מעט לימון סחוט, פטרוזיליה והמון שבבי צ'ילי חריף.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה