אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום ראשון, 7 בינואר 2018

מרק עדשים כתומות טורקי בתוספת יוגורט כבשים



מרק כלות הם קוראים לו. מרג'ימק צ'ורבסי הם קוראים לו. מליון ואחת גרסאות יש לו. איתו מתחממים בחורף, איתו פותחים כל ארוחה, הוא בכל פינה. מרק עדשים כתומות טורקי. 

הכנתי לא מעט מרקי עדשים עד עכשיו, אבל זה האהוב עליי ביותר ואחרי הביקור באיסטנבול החלטתי להכין גם. לא מעט חיפשתי וקראתי עליו, אז הנה המתכון כפי שהכנתי, מקווה שהוא מספיק אותנטי. העיקר טעים, זה מה שחשבו ביותר בעיניי. 


מצרכים:
1 בצל יבש בינוני
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 זרעי פלפל אדום חריף טחונים
גרידה מלימון אחד
3 שיני שום
1 כף חומץ תפוחים/יין אדום
1 גזר גדול
1 פלפל אדום/ירוק
200 גרם עדשים כתומות
2 כפות בורגול בינוני
1 כף קמח
30 גרם חמאה
מעט שמן לטיגון
ציר בשר/עוף/ירקות

להגשה: פטרוזיליה קצוצה, יוגורט כבשים, פלח לימון, שבבי צ'ילי חריף

מחממים מעט שמן צמחי בסיר, מתחילים לטגן בצל קצוץ דק. מוסיפים 1 כף פפריקה, כורכום, זרעי כוסברה ופלפל חריף. מטגנים כחצי דקה. מוסיפים את החומץ ונותנים לו להתאדה. קוצצים את הפלפל והגזר לקוביות קטנות, מוסיפים לסיר. מוסיפים את השום הקצוץ, גרידת לימון, בורגול ועדשים (יש לשטוף אותם תחילה), ממשיכים בבחישה עד כמה דקות ושופכים את הציר מעל. אני בכוונה לא מציין את הכמות, כי זה תלוי בכושר הספיחה של העדשים והבורגול. חשוב להשאיר כמות מסוימת מהציר בצד, כדי להוסיף בסוף במידת הצורך. בכל אופן, המרק הסופי יחסית נוזלי, אבל כמובן כל אחד יעשה לפי ההעדפה שלו.
מבשלים על כרבע שעה, עד שהעדשים והגזר מבושלים לחלוטין. מרסקים עם בלנדר מוט, אבל לא למרקם חלק לגמרי. טועמים, מוסיפים מלח. מוסיפים עוד נוזל במידת הצורך.
במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים כף פפריקה מתוקה וקמח, מערבבים על אש קטנה עד שהתערובת חלקה. מוסיפים למרק.
מגישים עם כף יוגורט, מעט לימון סחוט, פטרוזיליה והמון שבבי צ'ילי חריף.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה