אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום שלישי, 6 באוקטובר 2015

לזניה בשר וחצילים עם בשמל מרווה


לזניה טעימה מאוד שנוצרה ככה סתם, כמו שזה קורה לי המון, לצורך ממצרכים שהזדמנו לי במקרר. אם יש לכם מכונת פסטה, אל תתעצלו להכין את הבצק לבד - זה קל, פשוט ומהיר, אבל השדרוג באיכות ובטעם הוא ללא תחרות.
מרכיבים:
למילוי:
1 חציל גדול
1/2 ק"ג טחון בקר
1 בצל גדול
3 שיני שום
4 עגבניות תמר (ניתן גם קופסת שימורים)
200 גרם גבינת סולוגוני או מוצרלה (רוב הגבינה פרוסה לעיגולים, מעט מגורדת)
עלים מכמה ענפי טימין 
שמן זית
לבשמל:
50 גרם חמאה
2 כפות קמח
2 כוסות חלב
מעט מלח, פלפל, אגוז מוסקט
1 גבעול מרווה
לבצק (אם לא עושים לבד - חבילת עלי לזניה, להכין לפי הוראות):
200 גרם קמח לבן
2 ביצים
קורט מלח

מערבבים את מרכיבי הבצק, לשים לבצק אחיד ודי קשה, עוטפים בניילון, מניחים במקרר.
חותכים את החצילים לעיגולים בעובי של כ-0.5 ס"מ, מורחים בשמן זית ומעט מלח גס, אופים בתנור או במחבת פסים עד להשחמה.
על מחבת לוהטת שופכים מעט שמן זית, מוסיפים את הבשר, מטגנים במהירות עד לשינוי צבע. מעבירים לקערה. מוסיפים עוד מעט שמן, מוסיפים בצל קצוץ דק, מטוגנים עד להזהבה קלה, מחזירים את הבשר, מערבבים היטב, מוסיפים את עלי טימין, פלפל ומלח. מטגנים כמה דקות, מוסיפים את העגבניות ואת שיני השום הקצוצות. מנמיחים את האש, מכסים ומבשלים כרבע שעה עד לאידוי רוב הנוזלים.
בקלחת ממיסים חמאה, מוסיפים את הקמח, מטגנים דקה (להיזהר לא לשרוף), מוסיפים את החלב ולבשל עוד דקה. להוסיף תבלינים, אם סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מעט חלב. לכבות, להכניס בפנים את גבעול המרווה, לכסות. להוציא את הגבעול אחרי רבע שעה.

פותחים את הבצק במכונה, מרדדים ליריעות בעובי של רמה 6 או 7 במכונה.
מרכיבים את הלזניה - תבנית חסינת אש גבוהה מורחים בנדיבות בשמן זית, מכסים את התחתית עם עלי לזניה. מניחים את החצילים (אפשר גם שיעלו אחד על השני. על כל חציל מניחים עיגול של גבינה. שופכים מעט בשמל מעל. מניחים שכבה נוספת של עלי הבצק, עליה שופכים את הבשר ברוטב. מיישרים מעט, מורחים בשמל מעל ומניחים שוב שכבה של עצי לזניה. מורחים את שאריות הבשמל מעל ומפזרים את הגבינה המגורדת.



מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-40 דקות. להניח כמה דקות דקות אחרי האפייה להתייצבות הנוזלים. טעימה גם למחרת, אגב.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה