אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום שלישי, 29 בספטמבר 2015

סלט סלק חי - פצצת בריאות


סלט שהוא התהוות הבריאות - כל מרכיבי הסלט מגיעים לצלחת איך שהם, לא עוברים שום תהליך עיבוד, שומרים על כל התכונות שלהם. 
מרכיבים:
1/2 ראש כרוב בינוני
1 סלק גדול
1 גזר גדול
1/2 בצל אדום
1/2 צרור פטרוזיליה
1/3 כוס חומץ אורז
4 כפות שמן זית
2 כפות טריאקי
3 שיני שום 
מלח, פלפל

פורסים את הגזר והסלק לג'וליאנים (רצועות דקות בגודל של גפרור). לא לגרד בפומפייה בשום פנים ואופן. מנדולינה היא פתרון מעולה. קוצצים דק מאוד את הכרוב והפטרוזיליה.
מערבבים את מרכיבי הרוטב עם שום כתוש, מערבבים בעדינות עם הירקות, טועמים, מתקנים טעמים. משאירים לכמה שעות במקרר ומגישים. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה