
כבר הכנתי לא מזמן גרסא של עוגיה הסקוטית המפורסמת. יש אינספור וריאציות לגוון את העוגייה הזו עם כל מיני תוספות, אבל המתכון הבסיסי הוא כמעט זהה בכולם והוא קיים עוד מימי הביניים. כלל האצבע אומר, שעוגיית שורטברד לא תכלול יותר משלושה מרכיבים בסיסיים ביחסים קבועים שהם 1 X סוכר לבן, 2 X חמאה, 3 X קמח לבן. אז לפי זה עבדתי, כאשר התבססתי על המתכון שמוצע ע"י פורטל המתכונים של BBC. העוגיות יוצאות פריכות, ארומטיות וטעימות מאוד. כמה פשוט ככה טעים. כל הסיפור לוקח 10 דקות בדיוק.
55 גרם אבקת סוכר
125 גרם חמאה רכה
180 גרם קמח לבן
מקציפים חמאה עם אבקת סוכר עד לקבלת מרקם חלק ובהיר (אפשר במטרפה ידנית). מוסיפים את הקמח ולשים במהירות לבצק רך מאוד.
אתם רשאים לבחור כל צורה שאתם רוצים לעוגיה, שצריכה להיות בגובה של כ-1.5 ס"מ. אני בחרתי בצורה של פיצה.
הכמות מספקת לתבנית עגולה של 24 ס"מ או כמו שאני חילקתי את זה לשתי מנות בתוך רינג בקוטר של 12 ס"מ.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מניחים את הטבעת של התבנית על נייר אפייה, מניחים את הבצק באמצע ומרדדים אותו באצבעות עד לגובה של כ-1.5 ס"מ. מסמנים עם סכין קווים שלפיהם נחלק לעוגיות בודדות, ניתן גם לקשט עם מזלג, כפי רצונכם.
אופים כ-20 דקות עד להזהבה. העוגיות צריכות להישאר בהירות מאוד, להיזהר לא לשרוף. מוציאים, שוב מסמנים בעדינות עם הסכין קווים ובזהירות מעבירים לצינון על רשת. לאכול רק אחרי שהתקרר לגמרי. אחרי שהתקררו, המאפה נשבר בקלות לעוגיות בודדות לפי הקווים שסומנו עם הסכין.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה