אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום חמישי, 24 בספטמבר 2015

דובשניות עם תיבול פיקנטי


תמיד חשבתי שדובשניות זה משהו שלא מכינים בבית, זה תמיד היה משהו תעשייתי, מתוך שקית בחנות, מעט יבש ולא תמיד מוצלח. אך לא עוד, מסתבר שזה קלי קלות והתוצאה לא משתווה לשום דבר שטעמתי עד עכשיו בז'אנר הזה. דובשנית נימוחה, לא מתוקה מדי, מתובלת. השתמשתי בתערובת התבלינים הכל כך אוהבה עליי והיא כתמיד שידרגה את המאפה פלאים. כבסיס למתכון השתמשתי במתכון כאן
מרכיבים:
480 גרם קמח לבן
280 גרם סוכר + כף סוכר
60 גרם חמאה רכה
1 ביצה
קורט מלח
1/3 כפית סודה
1/2 כוכב אניס
8 יח' פלפל שחור שלם (כדורים)
8 יחידות פלפל לבן
2 יחידות פלפל אנגלי
1/3 כפית ג'ינג'ר טחון
3 מסמרים של ציפורן
1/2 כפית קנמון
קורט אגוז מוסקט

לציפוי:
1 חלבון ביצה
קורט מלח
100 גרם אבקת סוכר
2 כפות מים חמים

בתוך קלחת שמים כף סוכר (עדיף קלחת נירוסטה, ללא ציפוי), מיישרים, שמים על אש בינונית. מחכים עד שהסוכר יישרף לגמרי, הצבע חייב להיות שחור לחלוטין. מכבים את האש, מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס מים חמים, תוך כדי הזזת הקלחת בתנועות סיבוביות. מסובבים עד שכל החלקים הקשים של הקרמל הופכים לנוזל שחור. 


לתוך הנוזל השחור שהתקבל מוסיפים את הסוכר והתבלינים ומחממים על אש קטנה שהסוכר נמס לגמרי, לא להביא לרתיחה בשום אופן. מכבים את האש, מצננים מעט, מוסיפים כוס וחצי קמח, מערבבים היטב לתערובת אחידה. מצננים.

את שאר הקמח שמים בקערה גדולה, מוסיפים מלח וסודה, מעבירים את התערובת מהקלחת שהתקררה מעט, מוסיפים את הביצה והחמאה ולשים ביסודיות לבצק אחיד. 


מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה, קורצים חתיכות מהבצק ומגלגלים לצורת כדורים. אני עושה אותן לגודל של עוגיות קטנות, בגודל של 20 גרם, לכן עובד עם משקל, כדי שכולם ייצאו אותו גודל, לאחידות אפייה.  

אופים בתנור 8 דקות בדיוק - זה מביא אותן למרקם הרצוי והדובשניות לא מתקשות.

בינתיים מכינים ציפוי. מקציפים חלבון עם קורט מלח, מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר. בסוף מוסיפים שתי כפות מים חמים ומערבבים היטב. 

4-5 יחידות של דובשניות שכמעט התקררו שמים בקופסא או קערה עם מכסה, מוסיפים 2-3 כפות ציפוי, סוגרים היטב, מנערים כמה פעמים בעדינות, מוציאים לצלחת שטוחה עד להתייצבות הציפוי.
זה הכל, סופ"ש טעים ושמח!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה