המתכון הזה קיבל גוון מעט עצוב, למרות הנסיבות החגיגיות של הכנתו. אפיתי את העוגה האולטימטיבית מבחינתי לראש השנה, הוצאתי אותה מהתנור, קיררתי מעט והתחלתי להעביר לצלחת הגשה להמשך צילומים. ואז, באמצע ההעברה, הפלתי אותה על הרצפה. העוגה התרסקה לגמרי, אך הפירורים שהצלחתי להציל היו טעימים מאוד, כך שהחלטתי בכל זאת לפרסם את המתכון.
המתכון נותן כבוד לשני המרכיבים העיקריים של ראש השנה - התפוח והדבש. יש המון תפוחים ביחס בגודל הכללי. כמו כן, חשבתי איך אני מייחד את העוגה, ואז עלו בראשי המתכונים של כל מיני מאפי חג המולד באירופה, שכוללים המון תבלינים לא ממש צפויים בעוגה וזה יוצר תוצאה פיקנטית, מרתקת ומפתיעה. אז התוצאה לפניכם.
מרכיבים:
230 גרם סוכר חום
180 גרם חמאה רכה
350 קמח לבן
3 ביצים
4 תפוחי עץ (השתמשתי בסמיט, כי הם פחות מתוקים)
1 שקיק אבקת אפייה
גרידה מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
3 כפות דבש
לתערובת תבלינים:
1/4 כוכב אניס
1/4 כוכב אניס
8 יח' פלפל שחור שלם (כדורים)
8 יחידות פלפל לבן
2 יחידות פלפל אנגלי
1/3 כפית ג'ינג'ר טחון
3 מסמרים של ציפורן
1/2 כפית קנמון
קורט אגוז מוסקט
מקלפים את התפוחים, חותכים לחתיכות לא גדולות, בגודל של כ-1 ס"מ. מערבבים עם מיץ לימון כדי שהתפוחים לא ישחירו.
טוחנים את כל התבלינים ביחד לתערובת אחידה.
טורפים במטרפה ידנית את החמאה עם הסוכר. מוסיפים בהדרגה את הביצים, כל פעם מערבבים עד כדי עיסה אחידה. מוסיפים את כל המרכיבים היבשים (קמח, אבקת אפייה, גרידת לימון), מערבבים היטב. מוסיפים פנימה את התפוחים תוך כדי ערבוב. לא להתרגש, זה באמת נראה מעט בצק לעומת התפוחים, אבל זה כל הרעיון. שופכים את הבלילה לתוך תבנית 24 ס"מ משומנת, מיישרים מלמעלה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
אופים כשעה-שעה ורבע עד שנעץ יוצא יבש לגמרי.
מיד לאחר שמוציאים, מורחים את הדבש למעלה, מצננים ומגישים.
שנה טובה וחג שמח!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה