אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום ראשון, 6 בספטמבר 2015

מסאחן - עוף עם בצל וסומק על מצע בצק שמרים


מנה ערבית קלאסית, פשוטה, לא מתחכמת, טעימה מאוד ומשביעה. אפשר להשתמש במגוון סוגי בשר, אני הלכתי על כרעי עוף, אותם פירקתי ל-4 חלקים. המון בצל ושמן זית, איך אפשר בלי



מרכיבים:

3 כרעי עוף מפורקים ל-4 חלקים כל אחד
3 בצלים גדולים
1 כפית בהרט
2 כפיות סומק טחון
שמן זית
לבצק:
2 כוסות קמח לבן
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
20 גרם שמרים יבשים
3 כפות שמן זית
מים

מחממים כמות נדיבה של שמן זית בסיר עמוק, מטגנים את חלקי העוף עד להזהבה קלה על אש גבוהה. מוסיפים את הבצל, ממשיכים לטגן מספר דקות, מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ומכבים.


מנפים את הקמח, מוסיפים סוכר, מלח ושמרים. מוסיפים בהדרגה מים, תוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק נוזלי ודביק. מוסיפים את שמן הזית, לשים מעט ומשאירים להתפחה של כשעה. 
בסיום התפיחה, מורחים דף נייר אפייה בשמן זית, משמנים היטב את הידיים ומרדדים את הבצק על גבי תבנית בצורה שרירותית - עיגול או מלבן. 

אופים 5 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מוציאים, מסדרים על גבי הבצק את העוף והבצל המטוגנים עם מעט נוזלים, בוזקים מעט שמן זית מעל. ממשיכים לאפות בתנור עד כרבע שעה, עד שהבצק מזהיב והעוף משחים יפה.

ניתן לפזר צנוברים ופטרוזיליה קצוצה מעל, אבל לא חובה כמובן. 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה