מנה ערבית קלאסית, פשוטה, לא מתחכמת, טעימה מאוד ומשביעה. אפשר להשתמש במגוון סוגי בשר, אני הלכתי על כרעי עוף, אותם פירקתי ל-4 חלקים. המון בצל ושמן זית, איך אפשר בלי
מרכיבים:
3 כרעי עוף מפורקים ל-4 חלקים כל אחד
3 בצלים גדולים
1 כפית בהרט
2 כפיות סומק טחון
שמן זית
לבצק:
2 כוסות קמח לבן
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
20 גרם שמרים יבשים
3 כפות שמן זית
מים
מחממים כמות נדיבה של שמן זית בסיר עמוק, מטגנים את חלקי העוף עד להזהבה קלה על אש גבוהה. מוסיפים את הבצל, ממשיכים לטגן מספר דקות, מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ומכבים.
מנפים את הקמח, מוסיפים סוכר, מלח ושמרים. מוסיפים בהדרגה מים, תוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק נוזלי ודביק. מוסיפים את שמן הזית, לשים מעט ומשאירים להתפחה של כשעה.
בסיום התפיחה, מורחים דף נייר אפייה בשמן זית, משמנים היטב את הידיים ומרדדים את הבצק על גבי תבנית בצורה שרירותית - עיגול או מלבן.
אופים 5 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מוציאים, מסדרים על גבי הבצק את העוף והבצל המטוגנים עם מעט נוזלים, בוזקים מעט שמן זית מעל. ממשיכים לאפות בתנור עד כרבע שעה, עד שהבצק מזהיב והעוף משחים יפה.
ניתן לפזר צנוברים ופטרוזיליה קצוצה מעל, אבל לא חובה כמובן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה