אחד המאפים המזוהים ביותר עם המטבח הגרוזיני בארץ. יפה, מרשים, משביע. ההכנה שלו, מסתבר, קלה הרבה יותר ממה שיכול להיות נדמה. הכמויות המובאות בהמשך מספיקות ל-4 סירות גדולות.
מרכיבים:
1 כוס חלב
1 כפית שטוחה סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
1 כפית שטוחה מלח
1 ביצה
3 כוסות קמח לבן
חמאה קרה
למלית:
0.5 ק"ג גבינת סולוגוני/מוצרלה/ג'יבן עיראקי (ניתן גם לערבב בין סוגי גבינה)
1 ביצה
מעט חלב
4 ביצים
מחממים מעט את החלב, שופכים לקערה קטנה, ממסים בתוכו את הסוכר ומוסיפים את השמרים, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כרבע שעה.
מערבבים את הקמח עם המלח, מוסיפים ביצה ואת החלב ולשים לבצק חלק ולא דביק. ניתן להוסיף מעט קמח במקרה הצורך.
מכסים את הבצק בניילון או מגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה במקרר.
בינתיים מגרדים את הגבינה, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. אם הגבינה יבשה, מוסיפים מעט חלב למלית.
מחממים תנור לחום של 250 מעלות.
מחלקים את הבצק ל-4 חתיכות של כ-200 גרם. מרדדים כל חלק במלבן לא דק מדי, בעובי של כ-2-3 מ"מ. מגלגלים את הבצק משני הקצוות הארוכים לכיוון המרכז ומהדקים חזק בקצוות. אחרי זה מושכים בצדדים ויוצרים צורה של סירה, מעבירים לתבנית, מרופדת בנייר אפייה.
ממלאים את הסירה במלית, לא לדחוס, פשוט למלא בעדינות.
אופים כ-10 דקות עד שהחצ'פורי משחים, יוצרים עם מזלג גומה באמצע ומחליקים לתוכה ביצה, ממשיכים לאפות עוד 3-4 דקות.
מוציאים ומיד תוקעים כמה חתיכות חמאה קרה בתוך המלית.
מגישים על צלחת שטוחה או קרש עץ, מערבבים בעדינות את המלית. שיטת האכילה היא לקרוע ביד חתיכות מהבצק ולטבול אותן במלית.
אפשר לאכול גם בלי ביצה, מי שלא אוהב.
בתאבון!
היי. תודה על המתכונים. לא כתבת כמה קמח צריך בשביל החצ’פורי
השבמחק3 כוסות
מחקהמתכון הכי מדוייק שראיתי
השבמחקרואים את המספרים כשנכנסים מהמחשב, יש תקלה כלשהי בכניסה מטלפון
מחק