אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום שני, 2 באוקטובר 2017

חצ'פורי אצ'רולי - מאפה שמרים גרוזיני עם גבינה וביצה



אחד המאפים המזוהים ביותר עם המטבח הגרוזיני בארץ. יפה, מרשים, משביע. ההכנה שלו, מסתבר, קלה הרבה יותר ממה שיכול להיות נדמה. הכמויות המובאות בהמשך מספיקות ל-4 סירות גדולות.


מרכיבים:
1 כוס חלב
1 כפית שטוחה סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
1 כפית שטוחה מלח
1 ביצה
3 כוסות קמח לבן
חמאה קרה

למלית:
0.5 ק"ג גבינת סולוגוני/מוצרלה/ג'יבן עיראקי (ניתן גם לערבב בין סוגי גבינה)
1 ביצה
מעט חלב

4 ביצים 

מחממים מעט את החלב, שופכים לקערה קטנה, ממסים בתוכו את הסוכר ומוסיפים את השמרים, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כרבע שעה.
מערבבים את הקמח עם המלח, מוסיפים ביצה ואת החלב ולשים לבצק חלק ולא דביק. ניתן להוסיף מעט קמח במקרה הצורך.
מכסים את הבצק בניילון או מגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה במקרר.

בינתיים מגרדים את הגבינה, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. אם הגבינה יבשה, מוסיפים מעט חלב למלית.

מחממים תנור לחום של 250 מעלות.

מחלקים את הבצק ל-4 חתיכות של כ-200 גרם. מרדדים כל חלק במלבן לא דק מדי, בעובי של כ-2-3 מ"מ. מגלגלים את הבצק משני הקצוות הארוכים לכיוון המרכז ומהדקים חזק בקצוות. אחרי זה מושכים בצדדים ויוצרים צורה של סירה, מעבירים לתבנית, מרופדת בנייר אפייה.
ממלאים את הסירה במלית, לא לדחוס, פשוט למלא בעדינות.

אופים כ-10 דקות עד שהחצ'פורי משחים, יוצרים עם מזלג גומה באמצע ומחליקים לתוכה ביצה, ממשיכים לאפות עוד 3-4 דקות.
מוציאים ומיד תוקעים כמה חתיכות חמאה קרה בתוך המלית.

מגישים על צלחת שטוחה או קרש עץ, מערבבים בעדינות את המלית. שיטת האכילה היא לקרוע ביד חתיכות מהבצק ולטבול אותן במלית.

אפשר לאכול גם בלי ביצה, מי שלא אוהב.

בתאבון!

4 תגובות:

  1. היי. תודה על המתכונים. לא כתבת כמה קמח צריך בשביל החצ’פורי

    השבמחק
  2. המתכון הכי מדוייק שראיתי

    השבמחק
    תשובות
    1. רואים את המספרים כשנכנסים מהמחשב, יש תקלה כלשהי בכניסה מטלפון

      מחק