אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום שבת, 10 בינואר 2015

סערת חורף או סערת רגשות? החמין הראשון שלי

2015 הביאה איתה סערה שפקדה את ישראל, שגרמה למעט מאוד שלג (לפחות באזורים הקרובים אליי), קור עז ובעיקר המון רעש בתקשורת. הרוחות הקרות הפילו כמה עצים, שיגעו את הים והביאו אותי למטבח בנסיון לרקוח חמין אוטנטי.




לעולם לא הכנתי חמין, כך שניגשתי לעניין במלוא הרצינות. קראתי ובחנתי המון מתכונים מכל התפוצות הקיימות, הסקתי מסקנות לגבי טעמי האישי והרכבתי לי מתכון משלי. בערב גם ערכתי טיול אל הים, לקבל קצת השראה


מצרכים:
1 ק"ג כתף בקר (או כל חלק המתאים לבישול ארוך)
1 ק"ג עצמות בקר
2 בצלים גדולים פרוסים
1 כף סוכר
1 ראש שום שלם
1 קילו תפוח אדמה
1 כוס חיטה
1 כוס שועית לבנה מושרית כמה שעות
1 כוס חומוס מושרית כמה שעות
ביצים לפי מספר הסועדים או גודל הסיר
קישקע - מופשר. להשיג במעדניות
מעט פפריקה, כורכום, עלי דפנה, פלפל אנגלי, פלפל שחור כמה ענפי טימין טרי
שמן זית

בסיר רחב מחממים שמן זית ומשחימים את העצמות, מוציאים.
משחימים על להבה גדולה את הבשר מכל הצדדים, מוציאים.
על אש בינונית מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להתקרמל, מוסיפים את הסוכר, ממשיכים לערבב עוד כדקה, מכבים את האש.

 מחזירים את העצמות והבשר לסיר ומערבבים עם הבצל.
 מוסיפים את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי והטימין.
 מתחילים לסדר את שאר המרכיבים בשכבות תוך כדי תיבול קל בפפריקה, כמון, פלפל שחור ומלח.


מכסים במים, סוגרים היטב עם נייר אלומיניום והמכסה ושמים בתנור ב-110 מעלות. שוכחים ממנו ללפחות 10-12 שעות. בעצם לא, אפשר וכדאי לפתוח פעם פעמים, לבדוק שיש מספיק מים בפנים.
בבוקר יצאנו לצוד שלג לעספיא שבכרמל. תפסנו מעט מאוד, אבל בכל זאת כיף. שלא לדבר על הבייגלה הדרוזים הנפלאים והנופים המרהיבים של הכרמל.




חזרנו מהקור, פתחנו את התנור וזה הזמן הנכון ביותר לאכול חמין. הביצים השחומות, הבשר המתפרק, תפוחי האדמה הנימוחים, זה שילוב נפלא, מחמם ומרגיע (עד כדי מרדים). חורף חם לכם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה