2015 הביאה איתה סערה שפקדה את ישראל, שגרמה למעט מאוד שלג (לפחות באזורים הקרובים אליי), קור עז ובעיקר המון רעש בתקשורת. הרוחות הקרות הפילו כמה עצים, שיגעו את הים והביאו אותי למטבח בנסיון לרקוח חמין אוטנטי.
לעולם לא הכנתי חמין, כך שניגשתי לעניין במלוא הרצינות. קראתי ובחנתי המון מתכונים מכל התפוצות הקיימות, הסקתי מסקנות לגבי טעמי האישי והרכבתי לי מתכון משלי. בערב גם ערכתי טיול אל הים, לקבל קצת השראה
מצרכים:
1 ק"ג כתף בקר (או כל חלק המתאים לבישול ארוך)
1 ק"ג עצמות בקר
2 בצלים גדולים פרוסים
1 כף סוכר
1 ראש שום שלם
1 קילו תפוח אדמה
1 כוס חיטה
1 כוס שועית לבנה מושרית כמה שעות
1 כוס חומוס מושרית כמה שעות
ביצים לפי מספר הסועדים או גודל הסיר
קישקע - מופשר. להשיג במעדניות
מעט פפריקה, כורכום, עלי דפנה, פלפל אנגלי, פלפל שחור כמה ענפי טימין טרי
שמן זית
בסיר רחב מחממים שמן זית ומשחימים את העצמות, מוציאים.
משחימים על להבה גדולה את הבשר מכל הצדדים, מוציאים.
על אש בינונית מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להתקרמל, מוסיפים את הסוכר, ממשיכים לערבב עוד כדקה, מכבים את האש.
מחזירים את העצמות והבשר לסיר ומערבבים עם הבצל.
מוסיפים את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי והטימין.
מתחילים לסדר את שאר המרכיבים בשכבות תוך כדי תיבול קל בפפריקה, כמון, פלפל שחור ומלח.
מכסים במים, סוגרים היטב עם נייר אלומיניום והמכסה ושמים בתנור ב-110 מעלות. שוכחים ממנו ללפחות 10-12 שעות. בעצם לא, אפשר וכדאי לפתוח פעם פעמים, לבדוק שיש מספיק מים בפנים.
בבוקר יצאנו לצוד שלג לעספיא שבכרמל. תפסנו מעט מאוד, אבל בכל זאת כיף. שלא לדבר על הבייגלה הדרוזים הנפלאים והנופים המרהיבים של הכרמל.
חזרנו מהקור, פתחנו את התנור וזה הזמן הנכון ביותר לאכול חמין. הביצים השחומות, הבשר המתפרק, תפוחי האדמה הנימוחים, זה שילוב נפלא, מחמם ומרגיע (עד כדי מרדים). חורף חם לכם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה