באופן אישי, אני שונא חורף. באמת, אני הכי איש של קיץ, שרב וחום בלתי נסבל. אבל בכל זאת, יש גם כמה דברים שבגללם אני אוהב חורף, ומרקי חורף זה אחד מהם.
קטניות זה מרכיב כמעט הכרחי מבחינתי במרקי חורף. בדרך כלל מרקים חורפיים מזינים ועשירים נעשים על בסיס ציר בשר, אבל המרק הזה דווקא מסתדר נפלא ללא המרכיב הבשרי, אם כי מי שרוצה יכול להכין אותו עם ציר עוף/בקר. אני דוגל בגרסא הצמחונית (ואף טבעונית, מה שלא קורה אצלי הרבה) במקרה הזה.
מרכיבים:
1-1.5 כוס עדשים ירוקות
1 גזר
1 בצל
1 ראש סלרי
2 כרישה
3-4 שיני שום
רסק עגבניות
שמן זית איכותי
מים/ציר עוף/ציר בשר
מלח, פלפל שחור טחון טרי
תבלינים כיד הדמיון - אני שם קצת כורכום, כמון. אפשר גם בהרט, פפריקה, חוויאג' - הכל במתינות שלא ישתלט על הטעמים.
שמים כמה כפות טובות של שמן זית (לא להתקמצן) לתוך סיר רחב וגבוה.
פורסים את הבצל לחצאי טבעות דקות ומאדים על אש בינונית.
שוטפים היטב מהחול את שורש הסלרי, חותכים אותו לקוביות וגם את החלק הירוק חותכים ומוסיפים לתוך הסיר.
חותכים כל כרישה לאורך ושוטפים היטב. אחרי זה חותכים לחצאיי עיגול ומוסיפים לסיר.
מוסיפים גזר חתוך לקיוביות.
המראה והריחות משגעים בשלב זה
אחרי כ-5 דקות של אידוי, מוסיפים את העדשים והשום חתוך דק מאוד. ממשיכים לערבב על אש קטנה, מוסיפים את התבלינים. אחרי עוד כ-5 דקות מוסיפים כמה כפות של רסק עגבניות.
מוסיפים מים חמים כך שיכסו הכל בגובה של כ-2 ס"מ
מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים עד שהעדשים רכים לגמרי.
טוחנים עם בלנדר מוט, אבל לא להשתולל, המרקם לא קרמי, נשאר די גס. טועמים, מתקנים טעמים.
מגישים עם קצת כוסברה טרייה קצוצה וכמות נדיבה של לימון.
בתיאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה