אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום שבת, 17 בינואר 2015

קיש קשקבל ובטטה - זהב טהור

יש משהו מאוד אצילי בקיש. הוא לא סתם פשטידה או משהו בסגנון, אי אפשר סתם לערבב בקערה מרכיבים מזדמנים, לשפוך אותם לתבנית ולהכין קיש. קיש דורש מחשבה, עבודת הכנה ויותר זמן מן הסתם. אבל התוצאה שווה כל מאמץ - הוא יפה, הוא מרשים, הוא טעים ואפשר לשים בו אינסוף דברים טובים. במקרה הזה, הייתה לי בטטה יפיפה במקרר, שהפכה למרכיב המרכזי.

מרכיבים:
לבצק (לתבנית פאי 28)
1 כוס קמח לבן
1 חלמון ביצה
100 גרם חמאה קפואה, מגורדת בפומפיה או חתוכה לקוביות קטנטנות
2-3 כפות מים קרים
1 קורט מלח

למלית:
1 בטטה גדולה ויפה פרוסה לטבעות בעובי של כ-0.7 ס"מ  
350 גרם גבינת קשקבל מגורדת דק
200 גרם שמנת חמוצה 27% 
3-4 כפות חלב
1 ביצה
עלים מכמה ענפי טימין טרי
פלפל שחור, אזוג מוסקט

מנפים את הקמח, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים במהירות לבצק חלק. אין ללוש בצק זה יותר מדי זמן, רק עד שהוא הוא חלק ואחיד. מגלגלים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ושמים לפחות לשעה במקרר.

מניחים נייר אפייה על תבנית, מורחים בשמן זית, מניחים את טבעות הבטטה, מטפטפים מעל עוד מעט שמן זית ושמים לתנור ב-180 מעלות עד שהבטטה רכה.

מערבבים בקערה את הגבינה, השמנת, הביצה והחלב. מוסיפים את עלי הטימין, פללפ שחור, מלח וקורט אגוז מוסקט טחון טרי.

מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים אותו דק (כ-2 מילימטר) ומסדרים בתוך תבנית פאי. מחוררים כמה פעמים עם מזלג בתחתית, מניחים משהו בעל משקל גדול יחסית (כדורי זכוכית או שועית) ואופים ב-180 מעלות עד שהבצק מזהיב אך לא מוכן עד הסוף.
מוציאים מהתנור, מקררים מעט, שופכים את הבלילה לתוך הפאי ומיישרים אותה. מטביעים את הבטטה בתוך הבלילה ומכניסים שוב לתנור עד שהקיש משחים יפה. מוציאים ומצננים.

תענוג


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה