אני חייב גילוי נאות - לעיתים אני מבשל לא בשביל הכיף אלא מתוך הכרח מסוים. כך היה במקרה הזה. בטטה בודדה, סלק משועמם ושומר נטול תקווה - כל אלה נמצאו על סף קריסה במקרר ודרשו מבצע חילוץ מהיר ויעיל. נוסיף לזה גם חוסר זמן וכוח והנה לכם, מתכון הכי קל בעולם למנה יפה, טעימה ותוספת מצוינת לכל מנת בשר, דג או סתם בתור נשנוש כשלעצמו.
מצרכים:
בטטה גדולה, קלופה ופרוסה לטבעות של כ-1 ס"מ
סלק קלוף ופרוס לטבעות. אם תחתכו ממש דק, תקבלו צ'יפס סלק מגניב בטירוף
ראש שומר חתוך לרצועות בעובי 1 ס"מ
כמה ענפי טימין
כמה עלי רוזמרין
פלפל שחור טחון גס
מלח גס
שמן זית איכותי (אני השתמשתי בפיקואל ספרדי של שמנא)
מסדרים את כל הירקות על נייר אפיה מרוח במעט שמן זית. שמים מעל את הטימין, הרוזמרין, פלפל, מלח גס ומזלפים מעל שמן זית בנדיבות. מכניסים לתנור ב-190 מעלות לכ-20 דקות או עד שהכל נראה מוכן - הבטטה רכה ומקורמלת, הסלק רך ומבריק והשומר נהיה שקוף, מאבד מהטעם האניסי שלו ונהיה טעים ברמות שקשה לתאר. זהו
חצי מהתבנית נטרפה במהלך העברתה לצלחת ההגשה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה