אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום רביעי, 18 בנובמבר 2015

פירושקי עם כרוב וביצה


קלאסיקה רוסית. האמת אין הרבה מה להרחיב עליהם. בצק שמרים רך ואוורירי, המחביא בתוכו מגוון של מילויים. הפעם הלכתי על כרוב עם ביצה, מילוי קלאסי, טעים, ארומטי ומשביע. אני אישית אוהב פירושקי מטוגנים, אבל מטעמי בריאות נלך על הגרסה האפוייה. 
מרכיבים:
180 גר' חלב (כוס)
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1 וחצי כפות שמרים יבשים
550 גרם קמח לבן (4 כוסות)
150 גר' חמאה
3 ביצים
1 כף שמן

למלית:
1 כרוב בינוני
1 בצל בינוני
1 ביצה
מלח, פלפל שחור

ממיסים את החמאה, מערבבים עם חלב, 2 ביצים, סוכר, מלח. מנפים את הקמח, מערבבים עם השמרים ומוסיפים אל תוך הנוזלים. לשים ביסודיות לבצק רך ולא דביק (ניתן להוסיף מעט קמח). בסוף לגלגל לכדור, למרוח אותו עם מעט שמן ולהניח בקערה מכוסה במגבת להתפחה של שעה וחצי בערך, כך שיכפיל את נפחו.
בינתיים מכינים את המלית. קוצצים דק את הבצל, מאדים על מחבת עד לשקיפות. קוצצים דק מאוד את הכרוב, מוסיפים לבצל, מאדים עד שהוא רך ומוכן לגמרי. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים תוך כדי ערבוב אינטנסיבי ביצה טרופה, מה שיקשור את כל המלית. מצננים.
קורצים מהבצק כדורים בגודל של כדור פינג-פונג, משטחים לעיגול, מניחים כף של מלית במרכז, מהדקים היטב, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם התפר כלפי מטה. מכניסים את הקצוות מתחת. 
ניתן לראות את התהליך בוידאו
מכסים את הפירושקי ומתפיחים שוב כחצי שעה. מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.
מוציאים, משפריצים עם היד מעט מים מעל ומכסים במגבת ל-10 דקות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה