אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום חמישי, 26 בנובמבר 2015

חזה עוף בשמנת


אני מאוד אוהב סוג כזה של מנות, שנולדות במהלך הבישול עצמו. שם מחבת על האש, ואז פותח את המקרר, מוציא כל מה שמוצא ומשדך את המצרכים בצורה אקראית. הפעם יצא טעים ועסיסי להפליא
מרכיבים:
2 יחידות חזה עוף
1 חבילה שמנת מתוקה (38% זה מעולה, אך אפשר גם 15%)
1 בצל גדול
3 שיני שום
10 עגבניות שרי
1 פלפל ירוק
2 כפיות צלפים
ענף טימין טרי/כף טימין יבש
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
שמן זית

מחממים שמנת בקלחת על אש בינונית, מוסיפים טימין, מביאים כמעט לרתיחה, מכבים. מתבלים בפלפל ומעט אגוז מוסקט.
מחממים מעט שמן זית במחבת, קוצצים בצל דק ומטגנים כמה דקות.  מוסיפים את הפלפל, חתוך לקוביות, ממשיכים בטיגון. אחרי שהפלפל רך, מוסיפים עגבניות חצויות, צלפים ואת השום, מתבלים מעט ומכבים את האש. מחממים תנור ל-200 מעלות.
חוצים כל חזה עוף, מנקים ואז פורסים שוב לחצי לאורך. מניחים מחצית מתכולת המחבת בתוך תבנית לאפייה, משטחים, מניחים את פרוסות העוף מעל. מעל שמים את שארית הבצל עם הירקות. שופכים מעל את השמנת וצולים בתנור כחצי שעה. אם לא תשכחו, תפתחו כמה פעמים ותזלפו מעל הבשר את רוטב השמנת.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה