אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום ראשון, 8 בנובמבר 2015

הטיול לצרפת - אויסטרים בחבל ברטאן


חבל ברטאן הוא אוצר אמיתי. חבל ארץ עם יערות קסומים, העטופים באגדות עתיקות, נופים עוצרי נשימה של אוקיינוס וכמובן חומרי גלם מעולים, המהווים בסיס קולינרי למטבח האיזורי. אחד מיהם הם כמובן האויסטרים. 
אני חייב גילוי נאות, לעולם לא טעמתי אויסטרים לפני כן והאמת הייתי די חשדן לגבי העניין הזה. לפעמים היה נדמה לי שכל עשירי העולם חתומים על איזה הסכם סודי, שכל יעודו ליצור תדמית שקרית של איזה מאכל יוקרתי שתכלס לא שווה את זה. למה? ככה
אך לשווא, אויסטר לא אכזב, עשירי העולם באמת צודקים - אויסטר הוא טעים, הוא אצילי, הוא מרגש... הוא פשוט מושלם.
אך מה שאהבתי במיוחד באויסטרים של ברטאן, זה היעדר הדאוין והפוזה, שתמיד התלוו אליהם בתודעתי. בלי שטויות ובלי טקסים - קונים אויסטר טרי טרי ישר מהים, יושבים על שפת האוקיינוס ואוכלים, בליווי יין קליל וחמוד. שלא נדבר על המחיר - תריסר בפחות ממחיר יחידה אחת בארץ.
בעיקרון יש כמה סוגי אויסטרים, אנחנו בנינו את המסלול כך שנוכל לטעום שני סוגים. הראשון הוא אויסטר בלון Belon (המכונה גם פלאט - Flat). צדפה זו גדלה בשפך הנהר בלון בחלקו הדרום מערבי של חצי האי ברטאן. זהו אויסטר נדיר יחסית, כך שמחירו גבוה יותר בדרך כלל.
הגענו לעיירה קטנטונת על שפת הנהר בשם Riec Sur Belon. משק צדפות המכונה Huitres  Anne de Belonיושב ממש בתוך הנמל והם פרסו כמה שולחנות קק"ל על החוף עם נוף מדהים. בחורה חייכנית מקבלת את פנינו, כמובן שכמעט ולא מדברת אנגלית אך לא נורא, המטרה של הביקורים במקום הזה ברורה לכל אחד. הזמנו בחשש רב תריסר של אויסטרים ובקבוק יין. הצלחת הראשונה התרוקנה בכמה שניות ומיד יצאה הזמנה נוספת ל-36 יחידות.
המחיר שווה לכל נפש, במיוחד בהשוואה למחירי אויסטרים הרבה פחות טריים בארץ - 6-7 יורו לתריסר.


הבריכות בחווה


תהליך פתיחת הצדפות


 אויסטר בלון
הטעימה הראשונה של אשתי
זו אהבה




 נמל בלון. מקום מדהיום ביופיו, שווה ביקור גם בלי קשר לאויסטרים.
בהמשך באחד הימים הזמנו אויסטרים במסעדת חוף, שבה, כנראה הם היו מעט פחות טריים וזה היה בהחלט מורגש בטעם. אז מומלץ בהחלט לצרוך ישר מהים.
התחנה השנייה שבה שאפנו לבקר היא העיירה קנקל שידועה בכל העולם בחוות הענק לגידול אויסטרים ובאיכות הגבוהה של האויסטרים המקומיים. 
כאן הטקס הוא עוד יותר פשוט אך לא פחות מרגש. בקצה הטיילת, עם נוף לחוות הגידול ממוקמים כמה דוכנים ציוריים. כל דוכן מאוכלס ע"י גברת קשוחה שמתעסקת באויסטרים מאז גיל שנה בערך, היא פותחת את הצדפות, מגישה אותם על צלחת מיוחדת, המיועדת לתריסר יחידות, בצירוף סכין ולימון. זורקת משפט משונן באנגלית לפיו אנו מתבקשים להחזיר לה צלחת, סכינים ואת קליפות הלימון. את הצדפות לפי מנהג המקום יש להשליך חזרה לאוקיינוס. מרגש

חוות הענק בקנקל נחשפות בזמן השפל באוקיינוס וזה הזמן לקטוף את השלל

 צדפות אכולות שזורקים בחזרה

 הגברת הקשוחה
 אויסטר מסוג קרז
 יוצא לשווקים
 וככה אוכלים, בלי דאוינים



   

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה