אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום חמישי, 5 בנובמבר 2015

הטיול לצרפת - גבינות נורמנדי


באוקטובר היינו בטיול נפלא בצפון-מערב צרפת - חבל נורמנדי וברטאן. זו הייתה חוויה קולינארית מדהימה, אז אנסה לחלוק ולו מעט מהחוויות, שאחת העצמתיות ביותר היא תעשיית הגבינות הנורמנדיות. איזור דרום נורמנדי מגדיר כמה איזורים של אפלסיון לסוגי גבינות המיוצרות באיזורים אלה.
בין היתר ביקרנו באחד המפעלים הגדולים באיזור, שמייצר את כל סוגי הגבינות הקיימות באיזור - Fromagerie Graindorge
לא נכביד במילים, הנה התמונות עם הערות קצרות

לא ממש התכוונו לזה, אבל לגמרי במקרה יצא שהזמנו לינה בצימר ששייך למחלבת Ferme de la Tuilerie
 שהיא אחד הספקים העיקריים של מפעל הגבינות בליבארו. אגב, צימר מקסים במחיר שפוי, מומלץ בחום.
למחרת קמנו מוקדם בבוקר ויצאנו לביקור במחלבה. 


צפינו בחליבה 
חלק מהחלב הולך לעגלים הצעירים, אך לא רק אליהם. החתולה ההריונית הזאת מצטרפת גם לחגיגה 


נוף מהצימר


 אחרי ארוחת בוקר מפוצצת שכללה את גבינות ונקניקי האיזור, פטה כבד וירקות יצאנו לסיור במפעל



רוב שטחי התפעול של המפעל מונגשים באמצעות ויטרינות שדרכן ניתן לצפות בכל שלבי הייצור. כאן למשל רואים את המעבדה


אולם גיבון וחיתוך (לצערי לא היה פעיל בזמן הביקור) 


חדר ייבוש


באופן מסורתי, גבינת ליבארו עטופה ב-5 שכבות של גבעולים מיובשים של קנה סוף. הצורה המתקבלת דומה לכתפיות של קולונל בצבא צרפת, מה שהעניק לגבינה זו את הכינוי Le Colonel. מה שיפה בעיניי, שלמרות המודרניות של המפעל, עבודה זו נעשית עדיין ידנית לכל גבינה וגבינה ע"י דודות קשוחות מראה. אבל למה לא לתת להן כסאות? לא ברור






בסוף קנינו כמה גבינות להמשך הדרך. המלצה חמה למי שהולך לבקר באיזור - להצטייד בשקיות הרמטיות, הגבינות המשגעות האלה מפיצות ניחוח שלא כולם אוהבים (למרות שאני ממש אוהב) והבעיה שאם הן נמצאות אפילו זמן קצר בתא המטען, אין מנוס מכך שכל המזוודות יחד עם התוכן שלהן יהיה ריח של הגבינה לעוד הרבה זמן.
המשכנו במסע במחוז המדהים הזה. פה החלטנו להתחכם ולא כמו כולם, להצטלם על רקע שלט היציאה ולא הכניסה לכפר המפורסם.

בסמוך לכפר ביקרנו במחלבה נוספת, Durand Fromagerie, הרבה פחות מודרנית, בה הייצור הוא ממש ארטיזנלי מסורתי, הכל נעשה בצורה ידנית. קנינו מיהם גבינת עזים מצוינת 





פרות חבל נורמנדי המדהימות, אודותן אפשר ליהנות מהתוצרת הנפלאה הזו




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה