באוקטובר היינו בטיול נפלא בצפון-מערב צרפת - חבל נורמנדי וברטאן. זו הייתה חוויה קולינארית מדהימה, אז אנסה לחלוק ולו מעט מהחוויות, שאחת העצמתיות ביותר היא תעשיית הגבינות הנורמנדיות. איזור דרום נורמנדי מגדיר כמה איזורים של אפלסיון לסוגי גבינות המיוצרות באיזורים אלה.
בין היתר ביקרנו באחד המפעלים הגדולים באיזור, שמייצר את כל סוגי הגבינות הקיימות באיזור - Fromagerie Graindorge.
לא נכביד במילים, הנה התמונות עם הערות קצרות
לא ממש התכוונו לזה, אבל לגמרי במקרה יצא שהזמנו לינה בצימר ששייך למחלבת Ferme de la Tuilerie
שהיא אחד הספקים העיקריים של מפעל הגבינות בליבארו. אגב, צימר מקסים במחיר שפוי, מומלץ בחום.
למחרת קמנו מוקדם בבוקר ויצאנו לביקור במחלבה.
צפינו בחליבה
חלק מהחלב הולך לעגלים הצעירים, אך לא רק אליהם. החתולה ההריונית הזאת מצטרפת גם לחגיגה
נוף מהצימר
רוב שטחי התפעול של המפעל מונגשים באמצעות ויטרינות שדרכן ניתן לצפות בכל שלבי הייצור. כאן למשל רואים את המעבדה
אולם גיבון וחיתוך (לצערי לא היה פעיל בזמן הביקור)
חדר ייבוש
באופן מסורתי, גבינת ליבארו עטופה ב-5 שכבות של גבעולים מיובשים של קנה סוף. הצורה המתקבלת דומה לכתפיות של קולונל בצבא צרפת, מה שהעניק לגבינה זו את הכינוי Le Colonel. מה שיפה בעיניי, שלמרות המודרניות של המפעל, עבודה זו נעשית עדיין ידנית לכל גבינה וגבינה ע"י דודות קשוחות מראה. אבל למה לא לתת להן כסאות? לא ברור
בסוף קנינו כמה גבינות להמשך הדרך. המלצה חמה למי שהולך לבקר באיזור - להצטייד בשקיות הרמטיות, הגבינות המשגעות האלה מפיצות ניחוח שלא כולם אוהבים (למרות שאני ממש אוהב) והבעיה שאם הן נמצאות אפילו זמן קצר בתא המטען, אין מנוס מכך שכל המזוודות יחד עם התוכן שלהן יהיה ריח של הגבינה לעוד הרבה זמן.
המשכנו במסע במחוז המדהים הזה. פה החלטנו להתחכם ולא כמו כולם, להצטלם על רקע שלט היציאה ולא הכניסה לכפר המפורסם.
בסמוך לכפר ביקרנו במחלבה נוספת, Durand Fromagerie, הרבה פחות מודרנית, בה הייצור הוא ממש ארטיזנלי מסורתי, הכל נעשה בצורה ידנית. קנינו מיהם גבינת עזים מצוינת
פרות חבל נורמנדי המדהימות, אודותן אפשר ליהנות מהתוצרת הנפלאה הזו
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה